Hoppa till huvudinnehållet

Gunvor Nelson och Sara Broos gör gemensam utställning

Publicerad:
Gunvor Nelson och Sara Broos gör en utställning tillsammans. Till höger en bild ur Nelsons genombrottsfilm från 1966 "Schmeerguntz".
Gunvor Nelson och Sara Broos gör en utställning tillsammans. Till höger en bild ur Nelsons genombrottsfilm från 1966 "Schmeerguntz". Foto: Privat/Gunvor Nelson

De värmländska filmarna Gunvor Nelson och Sara Broos gör gemensam sak i utställningen "Personal Films - Gunvor Nelson och Sara Broos".

Utställningen syftar till att visa upp ett möte mellan två filmkonstnärer från olika generationer – Gunvor Nelson föddes i Kristinehamn 1931 och Sara Broos i Hagfors 1977. Tillsammans har de skapat filmen "View From a Window" som premiärvisas i samband med att utställningen öppnar den 23 februari på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. I filmen har Nelson och Broos följt livet i en park under ett år – det är vinter och sommar, natt och dag. Filmen beskrivs som en hyllning till både långsamhetens lov och det populära fenomenet slow tv som samtiden törstar så starkt efter.

En scen ur "View From a Window".
En scen ur "View From a Window". Foto: Gunvor Nelson och Sara Broos

Totalt rymmer utställningen 18 filmer – däribland Nelsons genombrottsfilm från 1966 "Schmeerguntz" – som enligt ett pressmeddelande väcker tankar om hur vi stressar förbi relationer, kärlek och närhet till döden. Bland Sara Broos filmer finns dokumentären om Lars Lerin, "För dig naken", samt nya ”Faces” med.

Artikeltaggar

FilmFilmerGunvor NelsonHagforsKändisarKristinehamnLars LerinNöje/KulturSara BroosStockholmUtställningar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.