Hoppa till huvudinnehållet

Mammans ord om när hon hittade sin försvunna dotter: ”Kastar sig i min famn”

Publicerad:
Tonårsflickan från Värmland anmäldes försvunnen i Göteborg. Missing people anordnade en akut sökinsats i samband med hennes försvinnande. Flickan hittades senare i Borås.
Tonårsflickan från Värmland anmäldes försvunnen i Göteborg. Missing people anordnade en akut sökinsats i samband med hennes försvinnande. Flickan hittades senare i Borås. Foto: Viktor Sunnemark

Den försvunna tonårsflickan från Värmland hittades slutligen i Borås.

Då hade hon varit försvunnen i flera dygn – samtidigt som en man, senare misstänkt för barnvåldtäkt, satt häktad.

Nu berättar mamman om hur det gick till när hon fann sin dotter.

– Jag kan inte finna ord på det men allt släppte.

Det är i en artikelserie hos P4 Göteborg som mamman berättar om de turbulenta dygnen.

Det var i höstas som tonårsflickan försvann från Värmland och eftersöktes i Biskopsgården, som NWT berättat om vid flertalet tillfällen.

Händelsen fick stor uppmärksamhet och en man i 25-årsåldern greps misstänkt för att ha groomat flickan.

Det var här i Biskopsgården som flickan anmäldes försvunnen. NWT var på plats i samband med händelserna.
Det var här i Biskopsgården som flickan anmäldes försvunnen. NWT var på plats i samband med händelserna. Foto: Viktor Sunnemark

Efter flera dygn hittades flickan – i Borås. Nu berättar mamman om vad som egentligen hände när dottern hittades för P4 Göteborg.

Plötsligt fick mamman ett samtal från ett dolt nummer.

– Jag hör att det är min dotters röst och hon säger ”mamma, kan du komma och hämta mig”. Jag kan inte finna ord på det men allt släppte. Det hade inte funnits några livstecken eller tips som faktiskt lett någonstans.

Mamman var en och en halvtimma bort när flickan berättade att hon var i Borås.

– Jag frågade henne om det finns något nummer vi kan nå henne på. Då sa hon nej.

Då berättade flickan att hon gömde sig och de bestämde att dottern skulle ringa vid bestämda tider medan mamman var på väg. Hon tog siktet på resecentrum i Borås.

Det visade sig att dottern befann sig i något form av skogs- och bergområde nära Pressbyrån.

Så här säger mamman om hur det gick till efter hon parkerat bilen i området, samtidigt som hon pratat med dottern på telefon, och fick syn på henne:

– Då ser jag under mig att hon tittar fram från några buskar och sedan ropar jag på henne. Då vänder hon sig och tittar upp. Hon lämnar över telefonen till en kille och springer upp till mig och kastar sig i min famn. Det var en obeskrivlig känsla, säger hon till P4 Göteborg.

Mannen fortsatt häktad

I dag sitter mannen i 25-årsåldern fortsatt häktad. Nu också misstänkt för våldtäkt mot barn. Ett brott mannen tidigare gjort sig skyldig till och suttit i fängelse för.

Mannen har tidigare alltid nekat till brott via sin advokat.

Åklagaren Joanna Larsen har vid flera tillfällen begärt mannen omhäktad och det kommer att dröja ytterligare innan mannen kan åtalas.

Åklagaren Joanna Larsen.
Åklagaren Joanna Larsen. Foto: Viktor Sunnemark

”Det kommer inte att bli något åtal den 16 januari. Prognosen är att ärendet kan slutföras någon gång i slutet på januari eller i början på februari”, skriver åklagaren i ett mejl till NWT och fortsätter:

”Vi väntar fortfarande på slutliga analyssvar från NFC (Nationellt forensiskt centrum) och efter det kan ytterligare förhör behöva hållas”.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBoråsBrottBrott, lag och rättFörsvunna tonårsflickanGöteborgJonas AnderssonP4PressbyrånRuben ÖstlundVåldtäkt mot barnVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.