Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningarna får fortsatt förtroende – så körs världscupen i Ruhpoling

Publicerad:
Mona Brorsson gjorde säsongsdebut i världscupen i söndagens mixedstafett och som vi redan berättat får hon fortsatt förtroende i Ruhpolding.
Mona Brorsson gjorde säsongsdebut i världscupen i söndagens mixedstafett och som vi redan berättat får hon fortsatt förtroende i Ruhpolding. Foto: Darko Bandic

Linn Persson, Mona Brorsson och Emil Nykvist får fortsatt förtroende när skidskyttevärldscupen fortsätter i tyska Ruhpoling.

Däremot petas Stina Nilsson.

Brorssons supersträcka bakom Sveriges pallplats: ”Hon kör in sig i VM-laget”

Efter slovenska Pokljuka är det dags för klassiska orten Ruhpolding, där tävlingarna startar med herrarnas distanslopp på onsdagen och damernas dito dagen efter.

Junioren Sara Andersson, Mora, debuterar. Hon tog guld och brons i JVM förra säsongen.

Hanna Öberg är tillbaka efter sin förkylning.

– Efter en helg utan tävlingar är suget stort att få vara med igen. Formen känns av förklarliga anledningar en aning oviss, säger Öberg i ett pressmeddelande.

Stina Nilsson flyttas ner i IBU-cupslaget, som tävlar fredag–söndag i Pokljuka.

– För Stina är det väldigt viktigt att få tävla mycket. Den senaste veckan har åkningen varit bra men skyttet inte fungerat. Nu hoppas vi att hon verkligen tar den chansen och hittar tillbaka till den höga nivå som vi vet att hon har, säger huvudtränaren Johannes Lukas.

Värmlänningarna Emma Nilsson, Oskar Brandt och Viktor Brandt åker vidare i IBU.

Lagen

Världscuplaget: Elvira Öberg, Piteå, Linn Persson, Bore, Anna Magnusson, Piteå, Mona Brorsson, Finnskoga, Hanna Öberg, Piteå, Sara Andersson, Mora, Martin Ponsiluoma, Tullus, Sebastian Samuelsson, I 21, Jesper Nelin, Piteå, Peppe Femling, Piteå, Emil Nykvist, Bore, Malte Stefansson, Oxberg.

Tävlingsschema: Onsdag: 20 km distans herrar kl 14.10. Torsdag: 15 km distans damer 14.10. Fredag: 4x 7,5 km stafett herrar 14.25. Lördag: 4 x 6 km stafett damer 14.25. Söndag: 15 km masstart herrar 12.30, 12,5 km masstart damer 14.45.

IBU-cup-laget: Felicia Lindqvist, Östersund, Tilda Johansson, Anundsjö, Stina Nilsson, Lima, Alva Sköld, Mora, Ella Halvarsson, Östersund, Bente Skåle, Tullus, Emma Nilsson, Bore, Oskar Brandt, I 2, Anton Ivarsson, Tullus, Viktor Brandt, I 2, Erik Larsson, Mora, Gabriel Stegmayr, Dala-Järna.

Tävlingsschema: Fredag: 15 km kortdistans herrar 10.00, 12,5 km kortdistans damer 14.00. Lördag: 10 km sprint herrar 10.30, 7.5 km sprint damer 14.00. Söndag: 10 km sprint herrar 10.30, 7,5 km sprint damer 14.00.

Artikeltaggar

Emma NilssonHanna ÖbergIBUMoraOskar BrandtPiteåPokljukaSara AnderssonSkidskytteSportSprintStafettStina NilssonVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.