Hoppa till huvudinnehållet

Korsbandsskada för Stakkestad – säsongen över: ”Mådde riktigt dåligt”

Publicerad:
Säsongen är över för BIK Karlskogas Åke Stakkestad.
Säsongen är över för BIK Karlskogas Åke Stakkestad. Foto: Kajsa Juslin

Åke Stakkestad tvingas till operation och säsongen är över för BIK Karlskoga-forwarden.

– Jag har vetat om det sedan skadan inträffade egentligen så dom värsta känslorna har jag redan haft, säger han.

Det var i hemmamatchen mot Tingsryd 26 oktober som Stakkestad skadade ena knät.

Redan där och då insåg han att skadan var allvarlig och nu kan han berätta att korsbandet är av.

– Det fanns två alternativ – operera eller köra utan korsband. Jag träffade några läkare och vi kom fram till att jag skulle testa rehab först i några veckor. Men det blev inte så mycket bättre så vi fick börja jaga efter en operationstid i stället, säger Stakkestad som opereras i Karlskoga 19 januari.

– Det tog lite tid med tanke på jul och nyår men nu är äntligen ett datum spikat vilket känns väldigt bra.

”Arg på mig själv”

Stakkestad hoppas vara redo för spel igen när nästa säsong inleds i september. Forwarden, som tog ett brons i junior-VM i augusti, har haft otur med skador.

Förra säsongen blev det bara 24 matcher i grundserien på grund av en armskada. Detta år stannade den siffran vid tio matcher.

– Jag blir arg på mig själv på något sätt. Samtidigt är det skador som jag inte kan göra någonting åt. Jag kan inte förbereda mig bättre. Det handlar om en bruten arm och ett korsband. Det är bara att acceptera läget helt enkelt.

Hur har du mått under hösten?

– Första veckorna mådde jag riktigt dåligt. Jag har inte varit med om någon så här stor skada tidigare. Det var någonting nytt. Man mår piss enkelt. Det är svårt att sätta ord på det. Laget fortsätter att träna och matcherna rullar på. Det går från 100 till 0 så fort. Det är riktigt surt helt enkelt.

Stakkestad, som har varit i BIK Karlskogas organisation sedan 2018, har ett kontrakt som löper ut.

– Jag är väl inte jätteorolig. Det finns alternativ och hockey kommer jag att spela nästa säsong i alla fall. Jag får ta tag i det mer efter operationen och under våren.

Hur ser du på att fortsätta i BIK?

– Jag gillar klubben och trivs otroligt bra. Det hade varit kul. Men vi får se lite hur det blir. Om det blir spel i BIK eller någon annanstans.

Artikeltaggar

Åke StakkestadBIK Karlskoga A-lagIshockeyKarlskoga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.