Hoppa till huvudinnehållet

Krismöte efter larmen om kränkningar på Karlstadsskolan: ”Där kom vi överens”

Publicerad:
Flera föräldrar anklagades för att ha kränkt lärare på en skola i Karlstad.
Flera föräldrar anklagades för att ha kränkt lärare på en skola i Karlstad. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Flera föräldrar anklagades för att ha kränkt lärare på en skola i Karlstad.

Lärarförbundet har haft krismöte om situationen tillsammans med förvaltningsledningen och Arbetsmiljöverket.

Nu väntar facket på svar, samtidigt som problemen minskat stort på skolan.

– Det är jätteskönt, säger förbundets huvudskyddsombud Anette Nord.

Det var i november som NWT kunde avslöja att en KD-politiker tillsammans med flera föräldrar på en skola i Karlstad gett sig på lärare. Problemen uppges ha pågått under ett och ett halvt års tid.

– Det är två lärare som har tagit emot väldigt mycket verbalt från föräldrar. Det är inget som är bra, sa förbundets huvudskyddsombud Anette Nord till NWT då.

Detta ledde till att förbundet skickade en begäran av arbetsmiljöåtgärd till förvaltningsledningen.

I mitten av december träffades fackförbundet, förvaltningsledningen och Arbetsmiljöverket och hade krismöte om situationen.

– Där kom vi överens om att det behövs ett samlat dokument som rektorer ska ha till hjälp när sådant här händer. Vi vill kunna hjälpa rektorer, säger förbundets huvudskyddsombud Anette Nord.

– Det finns i dag många åtgärder att ta till vid sådana här situationer, men i massa olika dokument. Det måste finnas på samma.

I mitten av december träffades fackförbundet, förvaltningsledningen och Arbetsmiljöverket och hade krismöte efter anmälan.
I mitten av december träffades fackförbundet, förvaltningsledningen och Arbetsmiljöverket och hade krismöte efter anmälan. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Nu inväntar Anette Nord att förvaltningsledningen ska skicka dokumentet med åtgärder till Lärarförbundet. Anser fackförbundet att dokumentets innehåll är nog kan ärendet avslutas, enligt henne.

Lärarförbundet ska även ha fler möten med Arbetsmiljöverket om frågan.

Vad gäller problemen på skolan så har de mer eller mindre försvunnit sedan anmälan och NWT:s publicering.

– Det har minskat, och det har varit jättelugnt. Det är jätteskönt.

Läs mer:

Linda Arvidsson (KD) anklagas – ska ha kränkt lärare på skola: ”Bara eskalerat”Skolpolitikerns svar: ”Kände inte till att lärare har upplevt sig kränkta”Rektorn efter skolpolitikerns kritik: "Kan inte acceptera kränkningar och hot"

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketÅtgärderKarlstadKränkningarLärareLärarförbundetSkola och utbildningSkolor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.