Hoppa till huvudinnehållet

Ingen Engstrand på is – Lawner tillbaka i träning

Publicerad:
Eric Engstrand efter den knätackling som tvingade honom att utgå i lördags, när Färjestad mötte Timrå.
Eric Engstrand efter den knätackling som tvingade honom att utgå i lördags, när Färjestad mötte Timrå. Foto: PÄR OLERT

Tio spelare saknades på isen när Färjestad tränade på måndagen.

– Dem lappar vi ihop. Vi behöver fokusera på att bli skadefria, säger Tomas Mitell.

Det var i stort sett lika många tränare som backar på isen när Färjestad gick på is på måndagen. Tio spelare saknades, och det var ingen frivillig isträning det handlade om.

– Dem (spelarna) lappar vi ihop. Vi behöver fokusera på att bli skadefria. Det är mycket skavanker, det är fötter och ljumskar och axlar och så knät på Engstrand. Det är där vi är tyvärr.

”För tidigt”

Det var i slutet av tredje perioden i lördags som Timrås Per Svensson knätacklade Eric Engstrand. FBK-forwarden fick hjälp av isen, och tvingades lämna matchen haltande. Han spelade inte mer efter smällen.

Prognosen direkt efter matchen var oklar. Engstrands ben lindades om och han följde med i bussen tillbaka till Karlstad. Han fanns som väntat inte med på isen när Färjestad tränade på måndagen.

– Att han inte tränade idag och förmodligen inte imorgon heller är givet. Vi hade en snabb avstämning igår och imorse och det var ganska klart att det inte blir någon is, säger Mitell som inte hade mer information att ge på måndagen.

Prognosen kring Linus Johansson har varit rehabilitering i cirka fyra veckor efter den handskada han fick i matchen mot Frölunda. De fyra veckorna har snart gått, och comebacken ser inte ut att bli den här veckan.

Mitell berättar att lagkaptenen tagit av gipset, men han tror som sagt inte på spel mot Luleå (torsdag) eller HV71 (lördag).

– Han kommer inte träna fullt, men vara på is. Han har skejtat med gips tidigare, och nu blir det att göra det utan gips, testa dribblingar och sådär. Men jag gissar att det är för tidigt med spel i helgen. Är han redo till nästa torsdag är det bra.

Oscar Lawner är dock tillbaka i träning igen efter sin skada.

– Han var på gränsen men har inte varit på is på ett tag, så han körde hyfsat fullt nu. Han kan vara aktuell till någon av veckans matcher.

”En balans”

10 spelare saknades på måndagsträningen, förhoppningen är att fler ansluter när laget tränar igen på tisdagen.

– Jag hoppas att vi har ett gäng tillbaka imorgon. Det var lite försiktighetsåtgärder nu, att ta de dagarna som finns för att bli friska. Det blir nog några till på is imorgon, kanske 3-4-5 till som tränar då som inte var med idag.

Det gäller att tänka smart och använda dagarna innan torsdagens möte mot Luleå på rätt sätt, men det är inte så enkelt att få ihop det, menar FBK-tränaren.

– Det blir en balans, vi behöver träna samtidigt som vi inte kan träna såhär varje dag. Vi behöver utveckla spelet. Men vi måste ju läka ihop också. Så vi pusslar.

Han fortsätter:

– Vi behöver träna ordentligt. De här dagarna behöver vi för att gnugga grundspelet. Det är inte slutspelstider, och vi behöver träna för att bli bättre. De som körde idag gjorde det bra, de andra har fysat och cyklat. Men det är inte optimalt att vara 13-14 på is i januari såklart.

De var inte på is på måndagen

Theodor Lennström

Ville Pokka

Max Lindroth

Daniel Viksten

Victor Ejdsell

Linus Johansson

Henrik Björklund

Remi Elie

Per Åslund

Eric Engstrand

(Plus långtidsskadade Jens Westin och Mikael Wikstrand)

Artikeltaggar

Eric EngstrandFärjestad BK HerrIshockeySHLSportTimrå IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.