Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad går miste om talangen Rhöse – klar för Skövde

Publicerad:
Karlstad hade förhoppning om att värva Lukas Rhöse när han lämnade Kalmar, men nu är han klar för Skövde.
Karlstad hade förhoppning om att värva Lukas Rhöse när han lämnade Kalmar, men nu är han klar för Skövde. Foto: SUVAD MRKONJIC

Karlstad Fotboll går miste om talangen Lukas Röhse.

Den 22-åringen vänsterbacken har skrivit på för Skövde AIK i superettan.

Värmländske talangen lämnar Kalmar FF: ”Stänger ingen dörr till Karlstad”

Lukas Rhöse lämnade Karlstad Fotboll för Kalmar FF för två år sedan. När det blev klart att han inte skulle få förnyat kontrakt med den allsvenska klubben ville Karlstad gärna ha honom tillbaka.

– Vi är medvetna om att Lukas är kontraktslös. Intresse finns såklart från vår sida, sade Tobias Johansson, sportslig talesperson i klubben till NWT.

– Jag stänger inga dörrar. Inte för Karlstad och inte för någon annan heller. Men jag hoppas att en ny klubbadress ska vara klar före nyår, sade Rhöse.

Men nu meddelar Skövde AIK att Lukas Rhöse skrivit under ett tvåårsavtal med klubben.

Lukas Rhöse som är född i Kalmar men startade sin fotbollskarriär i Karlstad ansluter på ett kontrakt över 2024. Som 13-åring gick han till Carlstad United, numera, där han gick hela vägen från juniorleden upp till seniorlaget. Senaste två säsongerna har varit hos den allsvenska klubben Kalmar FF.

– Väldigt roligt att vi lyckats locka till oss Lukas, som redan gjort två år i elitfotbollen. I Lukas får vi en vänsterback med väldigt fin fot i både uppspelsfas och vid inlägg, samtidigt som han har en extrem arbetskapacitet. Utöver detta är Lukas även en fantastisk person som kommer passa perfekt in hos oss. Ska bli oerhört spännande och se vad han kan ge för injektion i vårt spel, säger Skövdes sportchef Per Åstemo.

Rhöse ansluter redan till måndagens träning.

– Detta känns jättebra! Skönt att det blivit klart. Nu ser jag fram emot att få träffa laget. Från första kontakt har jag fått en väldigt bra känsla. Det är en familjär klubb som påbörjat en spännande resa jag vill vara del utav. Det är en miljö där jag tror man utvecklas bra under en mycket bra tränare, säger Rhöse.

Den 29 januari får han möta Degerfors i en träningsmatch på bortaplan.

Artikeltaggar

Carlstad UnitedFotbollIF Karlstad FotbollKalmarKalmar FFKarlstadLukas RhöseMotion och hälsaSkövdeSkövde AIKTräning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.