Hoppa till huvudinnehållet

Tre mål av Emil Jakobsson när Filipstad vann

Publicerad:
Filipstads IF vann mot Kungsörs IK
Filipstads IF vann mot Kungsörs IK

Emil Jakobsson stod för ett hattrick när Filipstad besegrade Kungsör på hemmaplan i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro med 6-5 (1-2, 3-1, 1-2, 1-0) efter förlängning. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Albin Frisk, Jakob Frykholm och Christoffer Josefsson, målen för Kungsör gjordes av Tim Åberg 2, Robert Eriksson, Simon Jågas och Wilhelm Romsäter.

Kungsörs tränare Håkan Haglind om matchen:

– Omstarten av serien kunde slutat bättre då vi åker dit helt onödigt i sudden. Och helt missvisande resultat då vi är bättre över 60 minuter, men bjuder motståndarna på några mål istället för att stänga matchen på egen hand. Men vi kommer studsa tillbaka för grabbarna i laget är grymma och vi får ny chans redan på fredag.

Segern var Filipstads femte på de senaste sex matcherna.

Filipstad har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Kungsör har två vinster och tre förluster. Det här var Filipstads tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kungsörs fjärde uddamålsförlust.

Filipstad stannar därmed på fjärde plats, och Kungsör toppar fortfarande tabellen.

I nästa match möter Filipstad Charlottenberg hemma och Kungsör möter Felling/Frövi hemma. Båda matcherna spelas fredag 13 januari 19.30.

Artikeltaggar

Filipstads IFHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKungsörs IKWasahallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.