Att man måste skjuta några vargar är inget att förfäras över

Insändare
PUBLICERAD:
De vargar som skjuts har levt ett fritt och naturligt liv tills de faller för en jägares kula, skriver insändarskribenten.
Foto: Tommy Pedersen
Nu snyftas det och många förfäras över att man måste skjuta några vargar.

De vargar som skjuts har levt ett fritt och naturligt liv tills de faller för en jägares kula. Men vet ni vad vargen lever av? När vargparet ska äta driver de oftast en älg tills den stupar av utmattning, sedan börjat de äta på älgen innan den dött, de sliter köttstycken ur den döende älgen ända tills han dör. Titta på filmer från Afrika eller andra exotiska platser där lejon och hyenor driver hjortar eller andra djur tills de stupar och sliter dem i stycken. Det är inte ett dugg bättre här i den svenska skogen när vargen jagar och sliter sönder och äter på ännu levande bytesdjur.

Jämför det lidandet mot att en vilt levande varg snabbt avlivas med ett välriktat skott.

NLP Kil

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

REKOMMENDERAT FÖR DIG