Hoppa till huvudinnehållet

Solig inledning – men snöfall och vindbyar drar in under veckan

Publicerad:
Soluppgång klockan 9.11 på nyårsdagen. Platsen är Kollsbergs badplats i Torsby. Foto: Morgan Bäckvall

Söndagen bjöd på soligt i norra Värmland och lite tätare moln i söder. Under tisdagen kommer det bli molnigt och någon lättare snöby kan passera.

Det klarnar upp under tisdagen och det kan bli lättare snöbyar. Temperaturerna kommer att ligga runt nollan i södra Värmland och cirka fem minusgrader i norr.

– Det blir lugnare vindar och inga gula varningar ser vi, men det är något vi får följa upp, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Under onsdagen väntas ett kraftigare snöfall in och det kan handla om tio till femton centimeter snö, som kan påverka trafikläget.

– Det är risk för nederbörd i blöt form och det kan bli en decimeter snö, kanske mer, med lokala variationer, säger Linus Karlsson.

I slutet av veckan verkar det som om vinden kommer att tillta. Värmlänningarna har att se fram emot ett typiskt januari-väder under trettonhelgen, men som bjuder på en ännu inte säker prognos.

Artikeltaggar

Linus KarlssonSMHISnöVäderVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.