Hoppa till huvudinnehållet

Nyårsnatten för polisen: ”Skjutit raketer inne på toalett”

Publicerad:
Polisen har haft att göra under nyårsnatten. Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen beskriver nyårsnatten i Värmland som händelserik med både fylla och incidenter med fyrverkerier.

En natt utan grövre brott men med en rad mindre incidenter, så kan polisen sammanfatta nyårsnatten i Värmland.

I Arvika blev en person träffad av en raket som skjutits från ett fordon, något som ledde till skador. Personen ska ha fått ont i en arm och problem med hörseln.

Ingen misstänkt är ännu gripen.

– Det har varit ett högt inflöde av samtal, vi har haft att göra konstant kan man säga. Men i det stora hela har det gått bra, säger Jan Matérne, vakthavande befäl hos polisen.

Polis sparkades i huvudet

På akuten i Karlskoga blev en man våldsam mot såväl ambulanspersonal som väktare och när polis anlände till platsen blev även dessa attackerade. Mannen omhändertogs för fylleri och våld mot tjänsteman.

I Karlstad rapporterades det bland annat om stök med fyrverkerier och i samband med ett fylleriomhändertagande sparkades en polis i huvudet. Polismannen behövde inte uppsöka vård och händelsen är rubricerad som våld mot tjänsteman.

Sköt raketer inne på krog

Framåt halv två på natten sköts det raketer inne på en krog vid Tingvallagatan. Lokalen utrymdes men ingen människa kom till skada. Händelsen rapporteras som skadegörelse och två personer i tjugoårsåldern grips.

– Vi har dock inte haft några väldigt grova brott under natten, konstaterar Jan Matérne.

Fyrverkerier. Genrebild.
Fyrverkerier. Genrebild. Foto: Terje Bendiksby

Artikeltaggar

ArvikaBrottBrott, lag och rättFyrverkerierGripandenHotJan MatérneKarlskogaVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.