Hoppa till huvudinnehållet

Jennie hittade den försvunna hundvalpen: ”Ville ta med den hem”

Publicerad:
Hundvalpen hittades i Karlskoga en tidig annandagsmorgon.
Hundvalpen hittades i Karlskoga en tidig annandagsmorgon. Foto: Polisen

Fyra dagar har passerat sedan den lilla hundvalpen hittades kall och ensam på annandagen. Efter flera tusen delningar på Facebook och ett stort engagemang har valpens ägare fortfarande inte hittats. Jennie Ragnarsson var en av de som hittade valpen när den plötsligt stod på hennes trappa.

En bara några månader gammal valp hittades frusen och hungrig i ett villaområde i Karlskoga under tidiga annandagsmorgonen, något som P4 Värmland var först med att rapportera om.

I inslaget misstänker polisen att hunden kan vara insmugglad. En misstanke som upphittaren Jennie Ragnarsson inte delar.

– Jag tror att valpen ägs av någon som helt enkelt inte bör ha hund, något fuffens är det ju i alla fall. Men valpen var väldigt snäll och social, inte ett dugg rädd.

Kall och trött

Jennie berättar att hon precis var på väg att låsa dörren för att ta flyget till Tjeckien, där hon planerade på att spendera sina mellandagar tillsammans med sina vänner, när valpen sprang upp på hennes trapp.

– Det var nog mer valpen som hittade oss. Först trodde vi att det var någon som var ute och rastade den, men när vi såg oss omkring insåg vi att så var inte fallet. Vi kunde heller inte knacka dörr eftersom vi inte visste vart den kom ifrån och vi har aldrig sett den i området tidigare.

Jennie berättar att hon upplevde valpen som kall och trött.

– Jag misstänker att den hade varit ute ett bra tag innan den hittade oss. Vi hittade en rem i garaget som vi använde som koppel och så gav vi den lille lite kattmat.

Hon beskriver valpen som väldigt kelig och pigg.

– Den kom genast fram och hälsade på alla och ville bli klappad. Hunden var jättemysig. Den verkade heller inte undernärd eller liknande. Vi googlade och kom fram till att valpen kan vara en blandras mellan pitbull och en rottweiler, men det är bara en gissning.

Kontaktade polis

Jennie kontaktade polisen under morgonen och i väntan på att någon skulle hämta valpen fick vännernas dotter se efter valpen tills polisen kom och hämtade upp den strax därefter.

– Vi var tvungna att hinna med flyget men polisen kom bara en liten stund efter att vi hade åkt. Men vi hade nästan lite ångest när vi lämnade över den. Den var så kelig och mysig så vi ville nästan ta hem den.

Efter att polisen omhändertagit valpen lade de ut ett inlägg på Facebook i hopp om att finna ägaren till den försvunne valpen. Men trots flera tusen delningar och kommentarer på Facebook har ingen ägare trätt fram.

I väntan på en lösning är valpen tillfälligt placerad på ett hundpensionat på hemlig ort för att säkra tryggheten för pensionatet och valpen, enligt polisen.

Artikeltaggar

FacebookHusdjurKarlskogaSamhälleVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.