Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Stopp i tunnelbanan

Publicerad:
Försäkringsbolagen varnar också för att det inte krävs mycket kallare än 15 till 17 grader för ökad risk för mögeltillväxt, skriver Byrån.
Försäkringsbolagen varnar också för att det inte krävs mycket kallare än 15 till 17 grader för ökad risk för mögeltillväxt, skriver Byrån. Foto: Fredrik Persson/TT

Energikrisen ger många möjligheter att våga se det positiva i det lilla. Nätägare, kraftproducenter och regeringen varnar allt oftare för planerade strömavbrott. För inte minst Gotland är detta en stor framgång, i och med att ön går från oplanerade till planerade strömavbrott. Det varnas också för att tunnelbanan i Stockholm kan stängas ner för att inte elnätet ska haverera. Äntligen får stockholmarna den politik de röstat för.

Arm i arm

LRF:s medlemstidning Land Lantbruk sätter upp nästa centerledare, som väljs 2023, som bubblare på sin lista över de 50 som gjort störst avtryck för lantbruket under 2022. En tämligen stor inteckning för att Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, och Centerpartiet är två armar på samma allt smalare kropp.

Beredd beredning

I veckan uppmärksammades det att ena kandidaten till ny centerledare, Muharrem Demirok, Detta måste partiets valberedning ha vetat om. Det förefaller alltmer som att valberedningen valt två omöjliga kandidater att konkurrera med Elisabeth Thand Ringqvist för att säkerställa att hon verkligen blir vald.

Klimatsekt

En avhoppare från Gudrun Schymans parti Klimatalliansen har berättat offentligt hur partiet fungerar som en totalitär sekt. Verkligen, säger Byrån. Ett klimatparti som leds av en tidigare kommunistledare, en sekt – vem hade kunnat ana?

Ingen jakt

Regeringen har fått en hel del kritik. Inte minst från landsbygd och borgerligt håll. Men det är faktiskt tärande och tidsödande att regera. Ulf Kristersson och Ebba Busch har ju sedan de vann valet inte hunnit publicera en enda bild där de jagar tillsammans. Trots att det är nu det har varit jaktsäsong.

Kallt mögel

I elkrisens spår varnar nu försäkringsbolagen för att ha för låg temperatur i främst fritidshusen. Alltför låg temperatur riskerar att ge sönderfrusna rör med efterföljande vattenskador, men bolagen varnar också för att det inte krävs mycket kallare än 15 till 17 grader för ökad risk för mögeltillväxt. Nu plötsligt är hög biologisk mångfald alltså något dåligt?

Artikeltaggar

CenterpartietEbba BuschElisabeth Thand RingqvistGudrun SchymanKlimatalliansenLand LantbrukLRFMögelMuharrem DemirokSigneratStrömavbrottUlf KristerssonValberedningVind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.