Hoppa till huvudinnehållet

BIK vann rivalmötet mot Västerås – Franzén avgjorde

Publicerad:

BIK Karlskoga tappade 2–0 till 2–2 i rivalmötet mot Västerås men skulle ändå avgå med segern. I slutet av den tredje perioden avgjorde lagkaptenen Gustaf Franzén.

BIK Karlskoga fick en drömstart mot Västerås. Redan efter 29 sekunder låg pucken i nät bakom 18-årige målvakten Alexander Hellnemo som är på lån från Skellefteå.

Det var David Lilja som blev fri framför kassen efter en passning från Markus Modigs. Lilja fintade ner Hellnemo och satte pucken högt.

Efter 7.03 kom 2–0. Logan Cockerill bröt en passning och kom fri från mittzonen. Han kom med hög fart och drog pucken i sidled för att lägga in den i nät med backhand.

BIK dominerade matchen första tio minuterna. Edwin Lindström hade en dubbelchans och även Markus Modigs var framme och hotade.

Efter 12.39 fick BIK chansen i powerplay. Även då var man mycket nära ytterligare ett mål. Hemmalaget stack upp på en kontring genom Isac Skedung som kom fri med Marcus Hellgren-Smed. Forwarden blev upphakad och avslutet gick utanför.

I slutet av perioden fick Västerås chansen i numerärt överläge efter en utvisning på Viktor Lennartsson. Hemmalaget skapade inga farliga lägen utan BIK kunde gå till periodvila med en 2–0-ledning.

Skotten slutade 9–8 till Västerås.

Västerås spelade upp sig

I inledningen av den andra perioden fick hemmalaget chansen i ett nytt powerplay. Anton Svensson var då mycket nära en reducering när hans skott tog i stolpen.

Reduceringen skulle i stället komma efter 8.22. Emil Aronsson snappade upp en lös puck framför mål och satte dit den bakom Hellgren-Smed.

Matchen öppnade nu upp sig rejält och lagen bytte chanser med varandra. Klart närmast ett mål var Västerås som agerade som ett nytt lag i den andra perioden.

BIK höll undan och kunde gå till periodvila med ett måls övertag. Skotten slutade 15–7 till Västerås.

Franzén målskytt

I början av den tredje perioden prickade Modigs stolpen. Efter 10.20 kvitterade Västerås. Isac Skedung var sist på pucken i en tilltrasslad situation framför mål.

Dryga minuten senare utvisades BIK-backen Arvid Aronsson och då var hemmalaget ytterst nära ett ledningsmål vid flertalet gånger.

Efter 16.34 skulle i stället BIK ta ledningen. Alexander Leandersson la pucken på mål. Returen landade hos kaptenen Gustaf Franzén som satte dit den bakom Hellnemo.

I slutet av matchen fick hemmalaget chansen i powerplay och plockade även ut målvakten. Västerås skapade tryck men lyckades inte nå en kvittering.

BIK höll undan och vann rivalmötet. Nästa match spelas redan under fredagskvällen mot Södertälje på hemmaplan.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagDavid LiljaEdwin LindströmGustaf FranzénIshockeyLogan Cockerill

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.