Hoppa till huvudinnehållet

Adam Collings chans på nytt rekord: ”Inget jag visste om”

Publicerad:
Adam Colling har chans att slå nytt rekord, denna gången i Herr1an. Foto: Johan Ekberg

Nilsbyforwarden Adam Colling som har ett och annat rekord i bagaget från sin tid i Allsvenskan har chans att stå för ett nytt poängrekord.

– Inget jag visste om, men alltid kul att få ett kvitto på att man fortfarande håller en hög nivå, säger 30-åringen.

Colling som har både mål- och poängrekordet från säsongen i Karlstad 2019/2020 där han noterades för 53 mål och 87 poäng är på väg att slå nytt rekord, nu i Herr1an.

– Jag hade stor revanschlust inför säsongen i Karlstad samtidigt som jag spelade i en av allsvenskans kanske bästa femmor.

Karlstadstjärnan skrev på för Nilsby inför denna säsongen och har på de inledande elva matcherna stått för makalösa 51 poäng.

– Det har känts bra hela säsongen, jag spelar med bra spelare och det är kul att det flyter på.

Fortsätter 30-åringen i samma takt skulle det innebära 102 poäng på 22 matcher och stor chans till att slå nuvarande rekordinnehavare Jacob Jonssons 106 poäng från säsongen 2010/2011.

– Jag visste inte om det själv faktiskt, men det är alltid kul med rekord och få ett tecken på att man gör något bra. Men det är en lagsport jag håller på med och om det är jag som gör poängen eller inte spelar ingen roll, vårt mål är att nå allsvenskan och det är viktigast. Mina poäng är inget jag funderar över.

Artikeltaggar

Adam CollingAllsvenskanInnebandy

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.