Hoppa till huvudinnehållet

Inga flygförseningar väntas – trots väderkaos på Kanarieöarna

Publicerad:
Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving, säger att läget inte är så dramatiskt som det verkar.
Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving, säger att läget inte är så dramatiskt som det verkar. Foto: Anna Hagberg

Kanarieöarna har haft det blåsigt, regnigt och en del ökendis senaste dagarna, men det ser inte ut att bli några flygförseningar.

– Det är lite värre på de mindre öarna, säger företaget Vings kommunikationschef Claes Pellvik.

Resorna till Las Palmas, Kanarieöarna, från Karlstad airport fortsätter att gå som vanligt trots det osäkra vädret på Kanarieöarna.

Varje måndag är det nya resenärer som tar sig iväg till vintersolen från Karlstad.

– Det kommer att fungera som vanligt och vi ser ingen risk i att det kommer bli några förseningar för flygen från Sverige, säger kommunikationschefen Claes Pellvik på Ving.

Diset i luften beror på en sandstorm, som brukar kallas för calima, som dragit sig in över öarna. Det är något som händer runt Kanarieöarna ett par gånger varje år, säger kommunikationschefen.

Nyårsfirande som vanligt

Till exempel bergsklättring bör undvikas då diset kan påverka sikten. I övrigt för väntas vädret att klarna upp mot nästa vecka.

– Mer dramatiskt än så skulle jag inte säga att det är. Jag är övertygad om att det kommer gå att fira nyår på Kanarieöarna i vanlig ordning, säger Claes Pellvik.

Artikeltaggar

FlygtrafikKanarieöarnaKarlstadKarlstads flygplatsRegnVäderVing

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.