Hoppa till huvudinnehållet

Lästips och erbjudande – god jul önskar NWT

Publicerad:
Julen är här. Vi på NWT önskar alla våra läsare en god och fridefull jul. Det som händer i nyhetsväg hittar du självklart på nwt.se. Här intill finner du även lästips. Och är du inte redan prenumerant: ett juligt erbjudande.
Julen är här. Vi på NWT önskar alla våra läsare en god och fridefull jul. Det som händer i nyhetsväg hittar du självklart på nwt.se. Här intill finner du även lästips. Och är du inte redan prenumerant: ett juligt erbjudande. Foto: Kallestad

God julhelg alla läsare önskar vi på NWT. I vår tomtesäck har vi samlat ett antal artiklar från året som vi gärna lyfter upp igen. Allt som händer under julen följer du självklart på nwt.se.

Vi på redaktionen hoppas att du och dina nära kära får en fridefull jul. Men vis av erfarenhet vet vi att det kommer att hända saker och när det händer – då rapporterar vi.

Vi vill samtidigt passa på att lyfta upp ett antal artiklar från året som vi tycker är värda att bli lästa igen – eller kanske för första gången om du missat dem. Du finner länkar till artiklarna nedan.

Är du inte redan prenumerant och kan läsa allt NWT publicerar, men vill ge dig själv en julklapp som räcker ett drygt år framåt, finns chansen några dagar till. Här finner du det aktuella erbjudandet.

Lästips artiklar publicerade under 2022

1. Dubbel olycka men företaget räddades

Jimmy Karlsson och hans kollega Rasmus Westlund tog över Kils allservice.
Jimmy Karlsson och hans kollega Rasmus Westlund tog över Kils allservice. Foto: Helena Karlsson

Inom loppet av åtta månader dog båda ägarna till Kils allservice; Halldor och Robert Jakobsson, en far och hans son. Familj och arbetskamrater räddade företaget.

Läs artikeln här.

2. Covidvaccin – oförklarligt död efter sprutan

Pontus Sevius, 30, fick covidvaccinet han inte skulle ha. Det kan ha tagit livet av honom. Pontus sambo och hans lilla dotter vill veta varför han togs ifrån dem så plötsligt.

Läs artikeln här.

3. 19-åriga Elviras pojkvän dog i bilkraschen

Elvira Holm väntar fortfarande på att Gustav ska ringa eller vandra in genom dörren och krama henne. Men det kommer inte att hända. Hennes pojkvän dog i en bilkrasch.

Läs texten här.

4. Här är vägen som delar Karlstad

Klyftorna växer i Karlstad. NWT:s kartläggning visar att gapet blir allt större mellan olika delar av stan när det gäller både arbetslöshet och inkomst.

Läs texten här.

5. Bytte lägenhet mot anrik herrgård

 Isabel Malone och Gustaf Gell Malone flyttade under året in i anrika herrgården i Borgvik med sin familj.
Isabel Malone och Gustaf Gell Malone flyttade under året in i anrika herrgården i Borgvik med sin familj. Foto: Helena Karlsson

Familjen bytte 70 kvadrat på Hisingen mot 413 kvadrat herrgård i karolinerstil. Följ med till Borgvik.

Läs texten här.

6. Historien om en serievåldtäktsman

De unga kvinnorna mött ökände norske bedragaren Markus Halvorson, 65 – som tvingade sig till sexuella tjänster av dem. Här är historien om serievåldtäktsmannen i Åmotfors.

Läs texten här.

7. Beslutet: Opererar bort brösten

Olivia Stefansson i Molkom bär på en gen som ökar risken att drabbas av cancer med upp till 80 procent.
Olivia Stefansson i Molkom bär på en gen som ökar risken att drabbas av cancer med upp till 80 procent. Foto: Helena Karlsson

Olivia Stefansson i Molkom bär på en gen som ökar risken att drabbas av cancer med upp till 80 procent. ”Jag har bestämt mig för att operera bort brösten.”

Läs texten här.

8. Lämnade huset – hittades död

Henrik, 46, gick ut ur huset för en promenad – men kom aldrig hem. Drygt fyra månader senare hittades han död.

Läs texten här.

9. Så bor Olov i Karlstads mest kända hus

Olov Sandberg, 32, bor i ett av Karlstads mest kända hus. I Sockerslottet har han en vindsvåning med torn som bjuder på ”kanske den finaste utsikten i stan”.

Läs texten här.

10. Minskade elkostnaden med 13 000 i månaden

Sebastian Berger bor i Deje med sin familj och har direktverkande el i huset. För att undvika skyhöga elräkningar har han ställt om vardagen för att minska elförbrukningen.

Läs texten här.

11. Idas föräldrar om den ofattbara sorgen

Ida, 19, vårdades för skelettcancer. Efter lång behandling på flera sjukhus och palliativ vård slutade hennes liv på Torsby sjukhus. Hennes föräldrar berättar om sorgen.

Läs texten här.

12. Poliserna som hittade mördade Mikael

De hittade Mikael Broberg, 48, mördad och inrullad i en presenning på HA-gården. Fem år efter mordet på HA-gården berättar poliserna som var först på plats om de dramatiska timmarna. Mikael Finsberg, Elisabeth Samuelson, Marcus Bryngelsson och Karl Mogren var de två patrullerna som var först på plats.
De hittade Mikael Broberg, 48, mördad och inrullad i en presenning på HA-gården. Fem år efter mordet på HA-gården berättar poliserna som var först på plats om de dramatiska timmarna. Mikael Finsberg, Elisabeth Samuelson, Marcus Bryngelsson och Karl Mogren var de två patrullerna som var först på plats. Foto: Lisa Olaison

De hittade Mikael Broberg, 48, mördad och inrullad i en presenning på Hells Angels-gården. Fem år efter mordet berättar poliserna som var först på plats om de dramatiska timmarna.

Läs texten här.

13. Ett av många hängivna FBK-fans runt om i världen

Alva, 14, följer Färjestad landet runt: ”Var på min första match som bebis.” Läs om hennes stora intresse för svenska mästarna.

Läs artikeln här.

14. Karlstadsbo på scenen med Rammstein

Ullevi, Europa och Nordamerika. Det kända tyska bandet Rammstein är ofta ute på turné och med på scenen finns Karlstadsbon Sven Offen.

Läs texten här.

15. Världssensation och dyrgrip kan finnas i Värmland

Lars och hans syskon har ärvt ett mysterium, som gjort dem till konstdetektiver. I en guldram någonstans i Värmland sitter en målning som kan vara en världssensation och en dyrgrip.

Läs mer här.

16. Möt familjen bakom Löfbergs

Mikael Löfberg, Helene Söderholm, Therese Gustafsson, Kathrine Löfberg och Martin Löfberg  styr familjeföretaget Löfbergs.
Mikael Löfberg, Helene Söderholm, Therese Gustafsson, Kathrine Löfberg och Martin Löfberg styr familjeföretaget Löfbergs. Foto: Tommy Pedersen

Syskon- och kusinskaran är uppdelad mellan Lidingö och Hammarö. Men när det gäller ledningen av familjeföretaget Löfbergs är medlemmarna i den fjärde ägargenerationen en sammansluten enhet.

Läs mer här.

Artikeltaggar

BorgvikFamiljHells AngelsJimmy KarlssonJulKarlstadKilPalliativ vårdVårdVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.