Hoppa till huvudinnehållet

Värmländske stjärnan blir fabriksförare i Neuville-team: ”Stort steg”

Publicerad:
Jimmie Österberg har landat ett tungt uppdrag, som officiell fabriksförare för Life Live som drivs av Yannick Neuville med stöd av brodern Thierry Neuville.
Jimmie Österberg har landat ett tungt uppdrag, som officiell fabriksförare för Life Live som drivs av Yannick Neuville med stöd av brodern Thierry Neuville.

Värmländske crosskartstjärnan Jimmie Österberg är klar som officiell fabriksförare för Life Live, ett team som drivs av Yannick Neuville med stöd av brodern Thierry Neuville.

– Det här är ett stort steg i min karriär, säger Österberg till Motorsport i Värmland.

Life Live har sitt säte i Belgien och tillverkar crosscars. Teamet och företaget startades 2016, och bakom namnet finns Yannick Neuville, som stöttas av brodern tillika världsstjärnan Thierry Neuville.

– Det här är ett stort steg i min karriär och jag otroligt glad över att få den här möjligheten som bara ett fåtal förare får i sin karriär, att gå från när man va en liten pojk som tittade på tävlingar med pappa till att äntligen få chansen som en förare som representerar en fabrik ger mig stor motivation, säger Jimmie Österberg till Motorsport i Värmland.

Artikeltaggar

Jimmie ÖsterbergMotorsportThierry NeuvilleYannick Neuville

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.