Hoppa till huvudinnehållet

Värmländske ministern får bäst betyg av alla

Publicerad:
Försvarsminister Pål Jonson (M).
Försvarsminister Pål Jonson (M). Foto: Eva Häggdahl

Försvarsministern och värmlänningen Pål Jonson (M) får bäst betyg av samtliga regeringens ministrar. Det visar en undersökning av Aftonbladet/Demoskop där svenska folket fått sätta betyg på den nya regeringen.

De svarande i undersökningen har fått sätta betyg på ministrarna på en skala 1-5. Pål Jonson fick ett snittbetyg på 3,3, vilket alltså var bäst av samtliga statsråd.

Tvåa på listan hamnade justitieminister Gunnar Strömmer (M) och ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) med 3,1 i snittbetyg.

Sämst betyg fick klimatminister Romina Pourmokhtari (L) och Parisa Liljestrand (M), kulturminister, med 2,4.

Fakta

Så gjordes undersökningen

Undersökningen är gjord av Demoskop på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Iniziopanelen som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 18 år och äldre. Undersökningen omfattar 1 384 intervjuer under perioden 5 – 13 december 2022 och är genomförd som en webbundersökning.

Urvalet är pre-stratifierat och vägt på ålder, kön, region och parti i föregående val.

Källa: Aftonbladet

Pål Jonson (M): ”Det ligger i vårt eget intresse att öka stödet till Ukraina”Här är ministrarna i Sveriges nya regeringArvikabon Pål Jonson ny försvarsminister i Kristerssons regering

Artikeltaggar

AftonbladetDemoskopModeraternaPål JonsonPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.