Hoppa till huvudinnehållet

Hos Morgan Johansson: 20 grader - hos mig: 15,4 grader

Publicerad:
Insändarskribenten undrar om Morgan Johansson (S) är totalt ovetande om landets problem.
Insändarskribenten undrar om Morgan Johansson (S) är totalt ovetande om landets problem. Foto: Claudio Bresciani/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Några riksdagsmän intervjuades nyligen på TV beträffande sina inomhustemperaturer med tanke på de höga elpriserna. Morgan Johansson (S) meddelade: "20 grader, vi har ett fast elpris men släcker några lampor här och där”...

Samma morgon hade jag i mitt kök 15,4 grader och i sovrummet 13,9. Men eftersom jag utrustat mig med tredubbla täcken i sovrummet och med tanke på den kopp varma kaffe jag såg fram emot att unna mig i köket var det okej.

All julbelysning "lyser med sin frånvaro" och i princip alla lampor är släckta sedan flera veckor tillbaka. Unnar mig dock att ha ett element i köket på lite grann, men har nu från mitt försäkringsbolag fått veta att om man har under 16 grader så kanske inte hemförsäkringen gäller om något fryser sönder...

Jag har också - liksom den tidigare ministern uppenbarligen fortsatt har - haft fast elpris ända tills helt nyligen. Men med tanke på hur det ska gå för landet som helhet så har jag gjort mitt yttersta för att hjälpa till och spara el, egentligen har jag inga större problem rent ekonomiskt att klara en högre elräkning.

MEN att en tidigare minister i ett parti - där man pratar om solidaritet - utan att darra på manschetten myser i sin 20-gradiga lägenhet med en fetare lön än de flesta gör mig illamående. Är han totalt ovetande om landets problem?

Mörkt och kallt

Artikeltaggar

ElInsändareMorgan Johansson