Hoppa till huvudinnehållet

Ny förlust för Hagfors

Publicerad:
Västerås IBS vann mot Hagfors IF Uddeholm
Västerås IBS vann mot Hagfors IF Uddeholm

Hagfors föll tämligen väntat borta i Allsvenskan västra/södra dam i innebandy mot formstarka Västerås IBS. Matchen slutade 6-1 (1-0, 3-1, 2-0). Det betyder att Västerås IBS har nio segrar i rad, medan Hagfors har tolv förluster i följd.

– Vi gör det vi kan idag. Västerås är det bättre laget, främst är deras defensiv mycket stark. Spelarna kämpar och ger allt de har, vi går poänglösa från hösten men gör det med huvudet hållet högt eftersom alla har utvecklats mycket och visat vilka starka karaktärer de är, kommenterade Hagfors sportchef Peter Ljunglöf.

Västerås IBS tog ledningen efter sju minuters spel, genom Sophia Mangs på pass av Matilda Henriksson. Västerås IBS gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0.

Hagfors reducerade dock till 4-1 genom Alma Ahl efter 12.31. Västerås IBS fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Izabell Roos och Matilda Söderlund.

Västerås IBS stannar därmed i serieledning, och Hagfors sist, på åttonde plats, i tabellen.

Hagfors tar sig an Warberg i nästa match borta lördag 14 januari 15.00.

Artikeltaggar

Hagfors IF UddeholmInnebandyMälarenergi Arena (Västerås)Västerås IBS

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.