Hoppa till huvudinnehållet

Målfest när Hultsberg krossade Åmål

Publicerad:
Åmåls IBK förlorade mot Hultsberg IBF
Åmåls IBK förlorade mot Hultsberg IBF

Hultsberg hade inga problem med Åmål i division 2 Värmland herr i innebandy, och vann borta med utklassningssiffrorna 11-3 (5-2, 5-0, 1-1).

– Tyvärr återigen en förlust. Saknar några spelare tyvärr idag skador och förhinder, samt att även coacherna var borta idag med jobb och sjukdom. En svajig första period, där Hultsberg har taktpinnen men när drar upp tempot och börjar springa och spela vårt spel så har vi övertaget mot dem. Bättre andra period i försvaret från vår del men dock så får de in allt de skjuter på och vi kanske är lite klena framför mål. Fokus ligger på fel grejer och Hultsberg vinner rättvist. Nu tar vi julledigt och vilar upp oss och blir friska och hela. 21 poäng kvar att slåss om. Fem av de sju matcherna nästa år ser jag att vi har goda möjligheter att ta poäng emot. Två topplag som är bra men övriga har chans mot. Spelat jämt mot dem under hösten, uddamålsförlusten många av de samt även några matcher där vi hade dåligt med folk. Så kan vi ha friska och hela spelare så ser jag att våren kommer bli intressant och plocka några poäng, kommenterade Åmåls tränare Emil Gustafsson.

Segern var Hultsbergs sjätte på de senaste sju matcherna.

Hultsberg hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.07 genom Mathias Österdahl, och gick upp till 0-4. Åmål kom tillbaka och reducerade.

Innan perioden var över hade Hultsberg dock ryckt åt sig ledningen med 2-5. I andra perioden var Hultsberg starkast och gick från 2-6 till 2-10 genom två mål av Filip Nilsson, ett mål av Mathias Österdahl och ett mål av Theo Lindqvist. Det sista målet kom med 15 sekunder kvar av perioden. Det var bara början för Hultsberg. Tredje perioden slutade 1-1 och Hultsberg vann matchen med 11-3.

Noterbart är att Oskar Röös gjorde ett mål för Hultsberg och spelade fram till tre mål, Mathias Österdahl stod för tre poäng, varav två mål och Theo Lindqvist gjorde två mål och totalt tre poäng.

Åmål har fem förluster på de senaste fem matcherna.

Åmål stannar därmed på tionde och sista plats, och Hultsberg på andra plats, i tabellen.

Fredag 20 januari 19.30 spelar Åmål hemma mot Filipstad. Hultsberg möter Skoghall hemma i Colorama Arena lördag 14 januari 16.45.

Artikeltaggar

Åmåls IBKDivision 2 VärmlandHultsberg IBFInnebandy

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.