Hoppa till huvudinnehållet

Målfest för Kristinehamn hemma mot Viking

Publicerad:
Kristinehamns HT vann mot Viking HC

Det blev en riktig storseger för Kristinehamn mot Viking hemma i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro. Matchen slutade 7-1 (3-0, 2-0, 2-1). Senast lagen möttes vann Viking med 4-2.

– Vi gör en bra match över 60 minuter tycker jag, pratar igenom innan att vi skall vara på tå från första nedsläpp och göra det vi vill på isen på ett bra sätt. Jag tycker hela gänget tar till sig detta och matchen känns bekväm från första nedsläpp, skönt att vi presterar bra i sista matchen före jul och samtidigt ger oss ett bra utgångsläge för att spela playoff efter det att serien är avslutad. Vi har även ett intressant läge i truppen, som efter några sena tillskott gjort oss ännu bredare och skapat en bra konkurrenssituation inför resten av säsongen, kommenterade Kristinehamns tränare Henrik Johansson efter matchen.

Segern var Kristinehamns sjunde på de senaste nio matcherna.

Kristinehamn spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Alexander Larsson, Linus Callenvik och Isak Nordenhäll. Kristinehamn gjorde två mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0, målen av Felix Arnqvist och Felix Arnqvist. Kristinehamn tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 6-0 innan Viking reducerade.

Därefter kontrollerade dock Kristinehamn spelet och matchen slutade hela 7-1.

Kristinehamn har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Viking har en vinst och fyra förluster.

Det här betyder att Kristinehamn är kvar på andra plats, och Viking stannar på femte plats, i tabellen.

Kristinehamn tar sig an Säffle i nästa match borta fredag 13 januari 19.00. Viking möter Kumla Hockey B hemma fredag 6 januari 19.30.

Artikeltaggar

BjörkhallenHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKristinehamns HTViking HC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.