Hoppa till huvudinnehållet

Djurgården förstörde festen – Franzén: ”Alla ingredienser fanns”

Publicerad:
Gustaf Franzéns BIK Karlskoga föll hemma mot Djurgården med 5–2.
Gustaf Franzéns BIK Karlskoga föll hemma mot Djurgården med 5–2. Foto: Rasmus Isaksson

BIK Karlskoga hade ledningen två gånger om mot Djurgården, men jubileumsmatchens publik fick se hemmalaget tappa i sista perioden och lämna Nobelhallen tomhänta efter 2–5-förlusten.

– Matchen gled oss ur händerna, säger BIK:s lagkapten Gustaf Franzén.

Efter en jämn och mållös första period tog BIK Karlskoga över i andra. Laget fick med sig ett par utvisningar och kunde på just en sådan skicka in 1–0 genom Markus Modigs.

Men bara några minuter senare hamnade både Logan Cockerill och Gustav Willman Borvik på botbänken med en halvminuts mellanrum. I fem-mot-tre-spelet kunde Djurgården kvittera.

Ytterligare mål i powerplay skulle det dock bli, för hemmalaget i blått den här gången. Tre minuter efter Djurgårdens kvittering, efter 19.07, styrde David Lindquist in Ludwig Perssons skott till 2–1, ett mål som var snarlikt det som Markus Modigs gjorde några minuter tidigare.

2–1 stod sig perioden ut och i tredje fick BIK Karlskoga börja med en spelare utvisad. Det momentet klarade hemmalaget av, men direkt efter kom nästa kvittering.

– De vann en tekning och sköt från blå. Jag vet inte om den tog på någonting eller om det var en bra skymning, sen vips så var det lika, säger Gustaf Franzén.

Fem minuter senare tog Djurgården ledningen för första gången i matchen. Man kom i en kontring, hittade en passning över centrallijnen och spelade på så sätt över Marcus Hellgren Smed.

– Vi fortsatte spela efter målet, som vi gjorde på ett bra sätt. Jag tycker att vi forcerade och vi hade ett skott i stolpen. Sen kom det en snabb spelvändning och de är effektiva.

Just det, efter att BIK Karlskoga haft två numerära överlägen med ett stolpskott från Ludwig Persson som bästa notering, vann Djurgårdens Olle Liss en puck högt. Han åkte i i offensiv zon, laddade på för ett slagskott och pucken letade sig in bakom Hellgren Smed till 2–4, med 2.18 kvar av matchen.

”Krigade”

BIK fortsatte att gå för mål, men för en reducering den här gången, utan resultat.

– Vi krigade hela vägen in i slutsignalen. Vi manade på varandra och sa ”tro på det”. Men så är det ibland, säger Gustaf Franzén.

Någon tiondel innan slutsignalen kom i Nobelhallen skickade Djurgården in 2–5 i öppen kasse, vilket blev matchens slutresultat.

– Jag tycker att det finns jättemycket bra att ta ifrån det här, men just nu är det bara surt. Vi hade en sjukt bra inramning här idag. Att inte komma härifrån med tre poäng känns tråkigt.

Publiksiffran på jubileumsmatchen var den högsta den här säsongen: 3523. Det hördes nere på isen.

– Det var väldigt, väldigt roligt. Det betyder otroligt mycket för oss när så många kommer och tittar. Väldigt fin inramning och snyggt tifo också. Allt som allt fanns alla ingredienser för att det här skulle bli en grym hockeykväll. Tyvärr kunde vi inte ta tre poäng.

Tifot hölls upp under introt, där det stod ”Kärlek i betongen” med versaler, på en blå-vit-randig bakgrund.

Tifot som Gustaf Franzén berömde.
Tifot som Gustaf Franzén berömde. Foto: Rasmus Isaksson

Nu väntar julledighet för BIK-spelarna, som tar sig an nykomlingen Östersund i nästa match, 27 december.

– Vi har gett oss själva ett bra utgångsläge inför andra halvan av säsongen. Nu blir det nyttigt för killarna att komma hem till sina familjer, fira jul och ladda batterierna så ska vi spela ännu bättre nästa halva av säsongen. Det är nu det tar fart på riktigt, säger Gustaf Franzén.

Matchfakta

BIK Karlskoga – Djurgården

2–5 (0–0, 2–1, 0–4)

Andra perioden: 1–0 (11.31) Markus Modigs (Henrik Larsson, Kalle Jellvert) spel fem mot fyra, 1–1 (16.20) Stefan Elliott (Olle Liss, Marcus Krüger) spel fem mot tre, 2–1 (19.07) David Lindquist (Ludwig Persson, Lucas Forsell) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (1.11) Kevin Karlsson (Wiktor Nilsson), 2–3 (6.41) Wiktor Nilsson (David Blomgren, Kevin Karlsson), 2–4 (17.42) Olle Liss. 2–5 (19.59). Mika Ounasvuori (David Blomgren)

Skott: 22–30 (8–12, 6–9, 8–9).

Utv. BIK Karlskoga: 6x2. Djurgården: 6x2.

Domare: Johan Wedin och Kristoffer Folkstrand.

BIK webbBIK-tränarens första rapport sedan backklippa rammats av skott

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagGustaf FranzénHockeyallsvenskanIshockeyNobelhallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.