Hoppa till huvudinnehållet

Tuff ekonomisk sits – hoppas på supportrarnas stöd: ”Oerhört värdefullt”

Publicerad:
Division 2-klubben Grums har fått upp ångan och vunnit fem raka.
Division 2-klubben Grums har fått upp ångan och vunnit fem raka. Foto: Tommy Andersson

I dag bjuder division 2-klubben Grums in till enkronasmatch.

En match som kanske är viktigare än någonsin med tanke på det ekonomiska läget.

– Vi hoppas på stor uppslutning, säger styrelseledamoten Mattias Holmgren.

Omvärldsläget sätter inte bara spår hos privatpersoner och företag utan även föreningar.

Till följd av detta har Grums IK tvingats se över sina utgifter, vilket bland annat lett till att huvudtränaren Henric Höglund nyligen entledigats från sitt uppdrag.

– Vi och Henric kom överens om att det här var en bra lösning. Vi måste helt enkelt anpassa kartan efter verkligheten och göra allt vi kan för att få ekonomin så bra som möjligt, säger Mattias Holmgren.

Hur ansträngt är det ekonomiska läget?

– Jag kan inte riktigt svara på det eftersom jag inte har något historiskt perspektiv på det hela. Jag vet liksom inte hur det brukar se ut (Holmgren blev invald i styrelsen förra årsmötet). Men jag kan i alla fall konstatera att läget är tufft, precis som för många andra. Och vi tycker att det är bättre att vara proaktiva än att i efterhand tänka på saker man borde ha gjort.

Med det sagt hoppas Grums IK på stor uppslutning när Åmål nu gästar Billerudhallen under fredagskvällen.

– Ju fler personer som kommer desto mer blir varje krona värd så att säga – och det är oerhört värdefullt såklart. Vi har fått ett enormt gensvar från våra sponsorer. Det är många som ställer upp och det är givetvis jättejättekul.

Säsongens bästa publiksiffra på hemmaplan är en bit över 200 personer.

Vad siktar ni på nu?

– Tidigare år har det varit runt 700-800 under enkronasmatcherna och hamnar vi någonstans där ska vi nog vara väldigt nöjda.

Johan Erkgärds tog över rollen som huvudtränare efter Henric Höglund.
Johan Erkgärds tog över rollen som huvudtränare efter Henric Höglund. Foto: Tommy Andersson

”Två formstarka lag”

Rent sportsligt konstateras att Grums har fem raka segrar i bagaget och ligger tvåa i tabellen. Gästande Åmål hittas fem placeringar bakom och kommer närmast från en uddamålsseger borta mot topplaget Hammarö.

– Jag tror det blir en rolig match med två formstarka lag som vill vinna sista matchen innan uppehållet, säger nye huvudtränaren Johan Erkgärds.

Hur mycket betyder stödet från läktaren?

– Det betyder så klart mycket, vi i ”tvåan” är inte bortskämda med publikfester precis, så det blir nog en rolig tillställning för alla barn, ungdomar och vuxna, säger Erkgärds.

Utöver själva matchen utlovas flera kringarrangemang som utlottningar, pausunderhållning och försäljning av diverse ting.

Nedsläpp 19.00.

Tränarbyte i Grums: ”Måste tyvärr se över varenda kostnad”Leifby: Snyggaste och fulaste tröjorna i hockeytvåan

Artikeltaggar

Åmåls SKBillerudhallenGrums IK HockeyHenric HöglundHockeytvåanIshockeyJohan Erkgärds

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.