Filipstads företag har bästa tillväxten i Värmland

Publicerad:
Maria Thiery Wase, näringslivschef i kommunen, säger att flera företag i kommunen har haft en bra utveckling både sett till omsättning och att man kunnat anställa fler nya medarbetare. (Arkivbild) Foto: Jonas Klint

Filipstad har företagen med bäst tillväxt i länet. Det framgår av årets upplaga av Bästa tillväxt, som utses av kreditupplysningsföretaget Syna.

Sunne och Kristinehamn kommer på andra och tredje plats.

– Priset Bästa tillväxt premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. Utmärkelsen går därför till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst baserat på företagens senast inlämnade årsredovisningar, säger Karl Stjerna vd på Syna i ett pressmeddelande.

Syna har delat ut priset årligen sedan 2007.

– Utmärkelsen bygger på konkreta fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter. Att Filipstad toppar i Värmland är extra roligt eftersom det visar att enträget arbete med tiden ger resultat, säger Karl Stjerna.

Bra företagsmix

Maria Thiery Wase, näringslivschef i kommunen, menar att Filipstad har en bra mix av både mindre och större företag. Dessutom har flera företag haft en bra utveckling.

– Vårt största företag Barilla, med varumärket Wasabröd, aviserade för ungefär ett år sedan att man investerar 700 miljoner kronor i utökad produktion. Även om detta kommer att fördröjas något visar det på en stark framtidstro, som jag vet att både vi och många andra företag delar, säger hon i pressmeddelandet.

Maria Thiery Wase vill också lyfta fram den lokala handelns utveckling.

– Överlag tycker jag att man lyckats anpassa sig bra samtidigt som det numera finns en lokalpatriotism hos invånarna i kommunen att stötta den lokala handeln så mycket som möjligt, något som framkom särskilt tydligt under coronapandemin.

Sunne tvåa

Näst bäst tillväxt i länet finns i Sunne kommun och tredjeplatsen går till Kristinehamn.

36 aktiebolag i kommunen har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst och har därmed bidragit till Sunnes placering.

– Det är särskilt roligt att många företag på listan verkar på landsbygden, säger Sunnes kommunalråd Kristina Lundberg (C) i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

BarillaCenterpartietFilipstadKristina LundbergMaria Thiery WaseNäringslivOmsättningPressmeddelandeSunneSunne kommunTillväxtUtmärkelserVärmlands länWasabröd

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare