Embracer till börsens huvudlista

Publicerad:
Embracers vd och grundare Lars Wingefors. Foto: Jessica Gow/TT

Den Karlstadsbaserade spelkoncernen Embracers plan att flytta till Stockholmsbörsens huvudlista har fått klartecken.

Första handelsdag för Embracers B-aktie på Nasdaq Stockholm blir 22 december.

Embracers ansökan om att bolagets aktie ska börja handlas på Nasdaq Stockholm godkändes nyligen av Nasdaq Stockholms bolagskommitté. Första dag för handel är planerad till 22 december 2022 och sista dag för handel på Nasdaq First North Growth Market är planerad till den 21 december 2022.

Wingefors växlar upp på börsen

”Under de senaste sex åren har vi skapat ett unikt hem och ekosystem för fantastiska människor, entreprenörer och kreatörer... Tillsammans, tar nu Embracer nästa steg på denna spännande resa, när vi går från Nasdaq First North Growth Market till Nasdaq Stockholms huvudlista. Det är ett viktigt tillfälle som ytterligare stärker den stabila grund vi tillsammans byggt upp under de senaste åren”, säger Lars Wingefors, grundare och vd i Embracer Group i ett pressmeddelande.

Bolaget noterades på Nasdaq First North Growth Market i november 2016 under det dåvarande företagsnamnet THQ Nordic AB. Motivet till noteringen 2016 var bland annat att finansiera tillväxt, underlätta möjligheten att använda bolagets aktier som betalningsmedel vid förvärv och stärka bolagets profil och varumärke.

Mycket större i dag

Sedan räkenskapsåret 2016 till och med perioden 1 oktober 2021 – 30 september 2022 har Embracer Groups nettoomsättning vuxit från cirka 302 miljoner kronor till cirka 27 miljarder. Antalet medarbetare har vuxit från 68 till 15 700.

Embracer skriver i ett pressmeddelande att noteringen av B-aktien på Nasdaq Stockholm är ett viktigt steg i bolagets fortsatta utveckling. Utöver att noteringen medför en kvalitetsstämpel med ökad synlighet, bedöms noteringen även medföra att aktien blir än mer attraktiv som betalningsmedel som kan komma att underlätta i framtida förvärvsdiskussioner.

Visar på mognad

"Vidare bedöms noteringen på Nasdaq Stockholm bättre spegla bolagets mognadsgrad ur ett kapitalmarknadsperspektiv och möjliggöra för fler institutionella investerare att investera i bolagets B-aktier. Bolaget välkomnar även de högre ställda kraven för bolagsstyrning, transparens och informationsgivning som följer av att vara noterad på Nasdaq Stockholm." skriver Embracer.

Bolagets B-aktier kommer att handlas med oförändrat kortnamn och ISIN-kod. Det sker ingen kapitalanskaffning eller nyemission av nya aktier i samband med listbytet och aktieägare i Embracer Group behöver inte vidta några åtgärder.

Artikeltaggar

AktierEmbracerFirst NorthLars WingeforsNäringslivNasdaqStockholmTHQ Nordic

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare