Hoppa till huvudinnehållet

Från Amerika till Västanå via Grums – här är teaterns nya producent

Publicerad:
Antropologen och dokumentärfilmaren Helene Tivemark är ny producent vid Västanå teater.
Antropologen och dokumentärfilmaren Helene Tivemark är ny producent vid Västanå teater.

Från projektledare på biblioteket i Grums till producent på Västanå teater – Helene Tivemark börjar på ett nytt jobb den 1 februari.

Då tillträder den 52-åriga värmländskan tjänsten som producent på Västanå Teater i Rottneros, Sunne.

– Det ska bli en stor glädje att få bli en del av maskineriet inom Västanå teater. Jag hoppas kunna bidra till denna verksamhet som är så viktig för Värmland och kulturen i Sverige, säger Helene Tivemark i ett pressmeddelande från teatern.

Hon kommer närmast från en tjänst som projektledare på biblioteket i Grums kommun, men hennes cv innehåller också arbete i såväl Nord- och Sydamerika som Afrika. Hon har även bott i Quebec, Kanada, i 20 år.

Håller ihop trådarna

I pressmeddelandet från Västanå berättas att hon är utbildad antropolog och har arbetat inom natur och kultur över hela världen. De tio senaste åren har hon haft sin bas i Värmland och arbetat med folkbildning, dokumentärfilm samt miljö- och kulturprojekt.

– Helenes erfarenhet av att driva projekt och förmåga att hålla ihop trådar kommer väl till pass på Västanå teater. Vi önskar henne varmt välkommen till ett 2023 fullspäckat med nya spännande evenemang, säger Leif Stinnerbom, teaterchef på Västanå teater, i pressmeddelandet.

Västanå tar paus från Selma: Nu avslöjar Leif Stinnerbom nästa sommarsatsningExceptionellt år på Västanå fångas i färsk fotobok: ”Måste starta med en smäll”Oro i teaterbranschen luftades på Västanå: ”Rimliga villkor måste säkerställas”

Artikeltaggar

DokumentärfilmFilmGrums kommunLeif StinnerbomNöje/KulturRottnerosSunneTeaterVärmlands länVästanå teater

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.