Hoppa till huvudinnehållet

Emil Nykvist laddad för nya framgångar: ”Placeringen betydde jättemycket”

Publicerad:
Emil Nykvist satte personbästa i världscupen förra veckan.
Emil Nykvist satte personbästa i världscupen förra veckan. Foto: KALLE PARKKINEN

Det är tätt på given för skidskyttarna innan jul.

För tredje helgen i rad är det tävlingar och nu är man i Annecy - Le Grand Bornand i Frankrike.

– Jag är taggad och vill göra lika bra lopp som förra helgen, säger Emil Nykvist.

Emil slog till med ett personbästa i Världscupen i Hochfilzen förra veckan när han slutade på 32:a plats i sprinten och kvalade in till jaktstarten med marginal.

Den placeringen har gjort gott för självförtroendet.

– Det betyder jättemycket för placeringen visar att jag kan ta poäng på en sprint och inte bara på distans. Det betyder mycket för mig att veta att om jag gör allting rätt så finns alla möjligheter.

Grunden till personbästat i Österrike var ett fullt skytte och den fina formen med bössan i hand verkar vara intakt.

– Skyttet känns stabilt och det blir inte många bom på träning heller. Det känns tryggt och jag tar med mig vetskapen att jag i många år har varit en ganska säker skytt. Tidigare har jag slitit med skidåkningen men nu har jag tagit dom stegen som jag behöver ta även om det finns några kvar. Jag åker inte lika fort Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson än men den dagen kanske kommer.

Vad sätter du för målsättning med helgen?

– Jag har samma mål som senast. Klarar jag en jaktstart under det första året i Världscupen så är det jättebra. Jag är nöjd med det men sedan är det klart att poängen lockar. Jag är taggad, för mig var det jättestort att komma 32:a i sprinten senast.

Oskar Brandt var inte nöjd med hur kroppen kändes i Hochfilzen och hoppas på bättring nu. Han ser möjligheten i att andra åkare kan vara slitna.
Oskar Brandt var inte nöjd med hur kroppen kändes i Hochfilzen och hoppas på bättring nu. Han ser möjligheten i att andra åkare kan vara slitna. Foto: KALLE PARKKINEN

Den andra värmlänningen Oskar Brandt har inte lika roliga minnen från den senaste helgen som Nykvist.

– Jag vill ha revansch från förra veckan för då var det inte bra. Skyttet var bra men fysiskt var jag inte där jag ville vara. Jag hoppas på en bättre kropp och lika skytte som senast för att få till en bra sprint.

Har du någon förklaring till varför det inte kändes bra?

– Nej, jag vet faktiskt inte varför det inte stämde. Det var bra veckan innan i Kontiolahti så jag fattar inte riktigt. Men jag hade ett bra intervallpass i söndags och har kört en bra upptakt under onsdagen så förhoppningsvis ska det vara bättre igen, säger Brandt.

Och han ser bara möjligheter inför den sista världscuptävlingen år 2022.

– Det gäller att ta chansen nu. Det är många som börjar bli trötta efter tre veckors tävlande och det var många som körde tre lopp medan jag körde ett senast. Jag hoppas att kroppen är fräsch nu.

Artikeltaggar

Emil NykvistFrankrikeOskar BrandtSkidskytte

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.