Hoppa till huvudinnehållet

Kontor i stället för skobutik i Duvan: ”Andra våningsplanet omdanas”

Publicerad:
Där Skopunkten och ett café tidigare låg blir det snart kontorslokaler.
Där Skopunkten och ett café tidigare låg blir det snart kontorslokaler. Foto: Jonas Klint

Nu är det klart vad som kommer att hända i hörnet där en skobutik och ett café tidigare låg på andra våningen i Duvanhuset i Karlstad.

Här kommer revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton att flytta in.

Att en butik ersätts av kontor är en medveten strategi.

– Andra våningsplanet omdanas, säger Mats Toso, på fastighetsägaren Stadsrum.

Det är en yta på närmare 600 kvadratmeter det handlar om, i den delen av Duvanhuset som vetter mot Järnvägsgatan. Här låg tidigare Skopunkten och ett café. Senast sista mars ska Grant Thornton vara klara med flytten hit från sin nuvarande adress på Östra torggatan.

Grant Thornton flyttar till Duvan: ”En helt ny upplevelse”

Del i strategi

Att en butik och ett café lämnar plats för ett kontor ligger i linje med fastighetsägaren Stadsrums strategi för Duvanhuset, säger Mats Toso på Stadsrum.

– Det här är ett viktigt steg för oss för att utveckla fastigheterna. Vi har hållit lokaler tomma för att kunna bygga om.

– Hela centrumet görs om. Nedervåningen kommer att se ut som vanligt med traditionell handel men andra våningsplanet omdanas, säger han.

Duvanhuset håller på att omvandlas. Traditionell galleria i gatuplan - annan verksamhet på övervåningen.
Duvanhuset håller på att omvandlas. Traditionell galleria i gatuplan - annan verksamhet på övervåningen. Foto: Jonas Klint

Omvandlingen från butiksgalleria till annan verksamhet pågår på övriga våningsplanet just nu med etableringen av en karaokebar och ett gym. Karaokebaren Sing Sing öppnar före jul och gymmet Fitness24Seven ska enligt uppgift öppna strax efter årsskiftet.

– Det är det som är det roliga - det är lokaler som klarar ganska många typer av hyresgäster.

Mats Toso kan inte gå in på några detaljer om huruvida det pågår förhandlingar med till exempel blomsterbutiken på övervåningen och vad som händer med den.

Nytt i 15-huset

Även i Stadsrums andra galleria i Karlstad, 15-huset, är det förändringar på gång. Här går man från butiksgalleria till annan typ av handel som inte bygger på ett flöde av människor.

– Det öppnar för möjligheter till andra hyresgäster. Lindex har en väldigt bra position sedan många år och de får en väldigt bra lokal.

Lindex kommer att stänga sitt källarplan och i stället flytta upp allt till gatuplanet.

– De får samma yta men allt på samma våningsplan.

När det gäller den vakanta lokalen där butiken Flying tiger låg tidigare har Stadsrum ”jättespännande pågående dialoger” med intressenter, säger Mats Toso.

– Den lokalen kommer att bli något extra i och med att Resecentrum kommer att ha en av sina entréer in till stan just precis den vägen. Det finns en massa intressanta spår att gå på.

Artikeltaggar

ButikerDuvanhusetFastigheterFitness24SevenGrant ThorntonJärnvägsgatanKarlstadLindexNäringslivSkopunkten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.