Hoppa till huvudinnehållet

Grant Thornton flyttar till Duvan: ”En helt ny upplevelse”

Publicerad:
Uwe Scheele, kontorschef på Grant Thornton i Karlstad, ser fram emot flytten till Duvanhuset i Karlstads centrum.
Uwe Scheele, kontorschef på Grant Thornton i Karlstad, ser fram emot flytten till Duvanhuset i Karlstads centrum. Foto: Anton Brunnberg

I början av nästa år flyttar Grant Thorntons Karlstadskontor in i Duvanhuset, där det tidigare låg en skobutik och ett café.

– Nu ser vi fram emot en nystart och omstart i nya lokaler, säger Uwe Scheele, kontorschef på Grant Thornton i Karlstad.

Det var för ett år sedan som revisions- och rådgivningsföretaget, som i dag huserar på Östra torggatan, började se sig om efter nya lokaler.

Kontor i stället för skobutik i Duvan: ”Andra våningsplanet omdanas”

– Vi har under de senaste åren ändrat vårt sätt att arbeta tillsammans och med våra kunder. Våra befintliga lokaler sätter begränsningar där. I stället för anpassa verksamheten efter lokalerna vill vi anpassa lokalerna efter vårt sätt att arbeta.

”Helt ny upplevelse”

Uwe Scheele ser fram emot flytten, som kommer att vara genomförd före sista mars 2023.

– Den nya adressen kommer att vara en helt ny upplevelse. Det blir en lösning som både gynnar samarbetet mellan olika kompetenser och med kunderna, säger Uwe Scheele.

– Vi kommer också att hamna ännu mer ”mitt i” med tanke på nya Resecentrum och att Inre hamn kommer att byggas ihop med resten av stan.

Nyanställningar

Grant Thornton, med 1300 anställda över hela Sverige, erbjuder tjänster inom revision, redovisning och skattefrågor. Karlstadskontoret har 30 anställda men det ska bli fler. Nyanställningar är planerade.

Det är här, där det tidigare låg en skobutik och ett café, som Grant Thornton kommer att få ett nytt, specialanpassat kontor.
Det är här, där det tidigare låg en skobutik och ett café, som Grant Thornton kommer att få ett nytt, specialanpassat kontor. Foto: Jonas Klint

Trots att kontoret växer personalmässigt ska man nu in i lokaler som till ytan är betydligt mindre än de tidigare.

– Men vi utnyttjar kvadratmetrarna mer effektivt i Duvanhuset. Vi får möjlighet att bygga ett helt nytt kontor från grunden utifrån våra behov, säger Uwe Scheele.

Flexibla lokaler

Kontoret i Duvan kommer att bestå av en mix av rumstyper, där öppna sociala ytor blandas med rum i olika storlekar för olika användningsområden.

Det finns ingen plikt för de anställda att befinna sig på kontoret. De ska arbeta där det funkar bäst för kunden, teamet och den enskilde. Men det är ingen tvekan om att det fortfarande finns ett stort behov av ett fysiskt kontor, menar Uwe Scheele.

– Lärdomen vi drog under pandemin var att det funkar med Teamsmöten när det inte fanns något alternativ, men våra interna undersökningar visade att de flesta saknade fysiska möten med kolleger och kunder. Sådana möten blir mer spontana och kreativa.

Påverkar Duvan positivt

Uwe Scheele tror att en stor arbetsplats som Grant Thornton med mycket kunder som kommer på besök kommer att ha en positiv inverkan på fastigheten i stort.

– Jag tror att vi kommer att bidra till flödet, det blir en draghjälp till övriga fastigheten. Stadsrum varit väldigt positiva till vår etablering.

Uwe Scheele ser man fram emot att utveckla kontoret som mötesplats för företag.

– I Duvan-gallerian kan vi äntligen utveckla våra samarbeten och anordna fler event och kundevenemang. Vi är partner till Di Gasell och 100 grader Karlstad och jobbar till exempel med Handelskammaren, Ung Företagsamhet samt flera banker och advokatbyråer. Inte minst nu med den osäkra ekonomin är det viktigt att ligga nära företagen med stöttning och rådgivning. Dessutom ser vi fram emot att utveckla våra studentkvällar, relationen med universitetet är viktigt för oss.

Butiker får större ytor när andra stänger i city: ”1 500 kvadratmeter”

Artikeltaggar

DuvanhusetGrant ThorntonKarlstadNäringslivRevision

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.