Hoppa till huvudinnehållet

Tomtar och änglafynd i bakluckorna – succé för nya julloppisen

Publicerad:
Christina Norberg, Karlstad och Britt Slettersjö, Vålberg, hade fyllt borden med tomtar, juldukar och julgranspynt.
Christina Norberg, Karlstad och Britt Slettersjö, Vålberg, hade fyllt borden med tomtar, juldukar och julgranspynt. Foto: Helena Karlsson

Här var det liv i luckan!

Tomtarna stod på borden när bakluckeloppisen hade jultema.

Snön knarrade under loppisbesökarnas fötter när de kryssade mellan öppna bakluckor på Norra fältet i Karlstad på söndagen.

För första gången någonsin arrangerades den populära bakluckeloppisen – ett vanligt inslag under sommarsöndagarna – i juletid.

Och det var stor efterfrågan på julklappsfynd, tomtar och adventsljusstakar.

Fyraåriga Signe Forss-Jansson från Karlstad hann bara till första bordet innan hon hittade ett åtråvärt änglapussel som farmor Ingwor Jansson hjälpte till att köpa.

Signe Forss-Jansson, 4 år från Karlstad, visar stolt upp änglapusslet hon fyndade som en tidig julklapp på bakluckeloppisen.
Signe Forss-Jansson, 4 år från Karlstad, visar stolt upp änglapusslet hon fyndade som en tidig julklapp på bakluckeloppisen. Foto: Helena Karlsson

”Vill bli av med grejer”

Med en guldfärgad tiokrona i fickan fortsatte sen jakten på ytterligare fynd.

– Jag har en guldpeng, säger Signe Forss-Jansson.

Goda vännerna Christina Norberg från Karlstad och Britt Slettersjö från Vålberg brukar alltid vara på plats på bakluckeloppisen på somrarna.

Nu hade de klätt på sig rejält med kläder för att hantera kylan och stod bakom två välfyllda bord med olika juldekorationer.

– Vi vill bli av med lite grejer, man samlar på sig så mycket. Det är tomtar och dukar och lite av varje, säger Britt Slettersjö.

– Största fyndet här är nog värmeplattan, det är bra för att hålla maten varm på julbordet, säger Christina Norberg.

Erik Forsgren, Forshaga, sålde gamla papperskorgar som förvandlats till eldkorgar.
Erik Forsgren, Forshaga, sålde gamla papperskorgar som förvandlats till eldkorgar. Foto: Helena Karlsson

Billiga julklappar

Den cyklande välgörenhetsorganisationen Team Rynkeby satsade stort när de för första gången deltog i bakluckeloppisen. Sju personer i tomteluvor stod bakom ett långbord fyllt med allt från hemgjorda julstrumpor till begagnade böcker.

Ingela Magnusson, Mariana Hjorth och Maria Persson-Rune från Team Rynkeby deltog i loppisen för att samla in pengar till Barncancerfonden.
Ingela Magnusson, Mariana Hjorth och Maria Persson-Rune från Team Rynkeby deltog i loppisen för att samla in pengar till Barncancerfonden. Foto: Helena Karlsson

– Vi har redan sålt en del, folk köper adventsljusstakar och allt möjligt, säger Ingela Magnusson.

Alla intäkter går till Barncancerfonden, och förutom att samla pengar till sjuka barn hoppas de att loppisen ska hjälpa människor att hitta billiga julklappar i kristider.

– De som har det lite knapert och ska också kunna köpa klappar, samtidigt ligger det ju också i tiden att tänka på återvinning, säger Mariana Hjorth.

Artikeltaggar

ÅtervinningBarncancerfondenFamiljKarlstadKläderTeam RynkebyTomtarVålberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.