Hoppa till huvudinnehållet

Straffar avgjorde när Färjestad föll mot VIK Hockey J20 borta

Publicerad:
VIK Västerås Hockey Klubb Ungdom vann mot Färjestad BK Junior

VIK Hockey J20 tog emot Färjestad hemma i en riktigt jämn match i J20 Nationell södra herr i hockey. Ordinarie matchtid slutade oavgjord, förlängningen lika så, och först i straffläggningen kunde VIK Hockey J20 avgöra till 4-3 (1-2, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0).

Första perioden var jämn. VIK Hockey J20 inledde bäst och tog ledningen genom Rasmus Larsson efter 12.27, men Färjestad kvitterade genom Noel Styrenius. Och Färjestad hann också ta ledningen, genom Hugo Hell. Efter 2.23 i andra perioden slog Casper Nässén till, och kvitterade för VIK Hockey J20.

Rasmus Larsson gjorde dessutom 3-2 efter 5.18 framspelad av Casper Nässén.

1.49 in i tredje perioden nätade Färjestads Lucas Kling framspelad av Alexander Artursson och Hugo Hell och kvitterade. I straffläggningen var det VIK Hockey J20 som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Casper Nässén för.

Noterbart är att Casper Nässén gjorde två mål för VIK Hockey J20 och spelade dessutom fram till ett mål.

VIK Hockey J20 har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har fyra vinster och en förlust. Förlusten var Färjestads åttonde uddamålsförlust.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att VIK Hockey J20 slutar på tionde plats, och Färjestad på sjätte plats.

Artikeltaggar

ABB Arena nordFärjestad BK JuniorIshockeyJ20 Nationell södraVIK Västerås Hockey Klubb Ungdom

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.