Hoppa till huvudinnehållet

Dags för säsongsstart i Branäs: ”Vi pratar rekord – igen!”

Publicerad:
Snart är det full fart i Branäsbackarna igen.
Snart är det full fart i Branäsbackarna igen. Foto: Aron Eriksson

Nästa vecka öppnar Branäs för säsongen och det med en hel del nyheter. Inte minst står nya liften Toppexpressen klar och genomgår just nu sluttester.

– Vi har laddat genom att göra så otroligt mycket förbättringar, säger platschefen Mikael Forsell.

Branäs har genomlevt en pandemi där restriktionerna togs bort i slutet av förra säsongen. Men några sådana finns inte inför öppnandet fredagen 16 december.

– Vi kan börja med satsningen på liftar. Nya Toppexpressen kommer bli alldeles exceptionell. Det kommer bli häftigt och ge våra gäster otroliga möjligheter att ta sig från byn till berget utan att åka gondol. Sedan har vi den andra liften, som vi har flyttat till Sjöexpressen-området. Strömmen som den heter kommer också vara väldigt bra, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

Mikael Forsell, platschef i Branäs.
Mikael Forsell, platschef i Branäs. Foto: Morgan Bäckvall

Strömmen blir en backup om man av någon anledning behöver stänga Sjöexpressen, som vid några tillfällen vid för stark vind inte kunnat köras. Plus att de yngsta barnen som tycker att det kan vara besvärligt att åka stollift, nu får chansen att åka knapplift istället.

– Toppexpressen är inte i drift ännu, men de håller på med sluttester på den. De håller på med bromstester, för det är ju jätteviktigt.

Det Mikael Forsell tycker är viktigt att nämna när det gäller vinterns satsningar i Branäs är alla de förbättringar som gjorts på restaurangerna.

Tittar man på mellandagar och nyår är det så gott som ”lapp på luckan”. Det finns ett antal platser kvar. Då har vi bra bokningsläge.
Mikael Forsell, platschef i Branäs.

– Där har vi lagt otroligt mycket krut. Om vi börjar uppe på berget så har vi Ladan, som har fått en otroligt förändring, med nytt möblemang och ny inredning. Soltorgets café har också fått nya möbler och vi bygger om till viss del. Uppe på Toppstugan har vi byggt in, så det blir mer inomhus, mer utrymme för våra gäster att slippa väder och vind, säger Mikael Forsell.

– På Mattesstugan nere i byn har vi fixat fler platser inomhus och på Brant’s kommer vi ge våra gäster bättre förutsättningar att få sin mat och dryck snabbare.

After ski och nattklubb kommer bli i samma omfattning som förra säsongen efter 9 februari när coronarestriktionerna togs bort.

– Det här är ju fortfarande en familjeanläggning med utgångspunkt från det.

Hur ser bokningsläget ut?

– Tittar man på mellandagar och nyår är det så gott som ”lapp på luckan”. Det finns ett antal platser kvar. Då har vi bra bokningsläge.

– Om vi bakar in att vi har fler boenden som vi förmedlar i år, så betyder det att det kommer att bli rekord. Vi pratar rekord – igen.

Artikeltaggar

BranäsBranäsgruppenFritid och livsstilMikael ForsellSkidåkningSnöTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.