Hoppa till huvudinnehållet

Revansch i stafett – Sverige tvåa: ”Grymt skönt”

Publicerad:
Peppe Femling var besviken efter stafettmissen i Kontiolax, i Hochfilzen fick han och laget revansch.
Peppe Femling var besviken efter stafettmissen i Kontiolax, i Hochfilzen fick han och laget revansch. Foto: Anders Wiklund/TT

Tia i premiärstafetten. I Hochfilzen fick de svenska skidskytteherrarna revansch och blev tvåa efter överlägsna Norge.

– Det var grymt skönt att få revansch i dag. Vi hade grymma skidor, säger Peppe Femling.

Nytt jättelopp av värmländskan – var i ledning inför sista skyttet

Det var Femling som sänkte Sverige i världscupstafetten i Kointiolax efter två straffrundor. I Hochfilzen klarade han sig undan med bara en bom.

– Det känns bra, man är så jäkla fågel eller fisk så det var grymt skönt att få revansch i dag, säger Femling till SVT.

– Jag hade grymma skidor, de var avgörande då jag fick göra mycket själv i spåret.

Norges Vetle Sjåstad Christiansen kunde kosta på sig en straffrunda i sista skyttet, i mål var han ändå 20 sekunder före Sveriges Sebastian Samuelsson. Samuelsson var drygt åtta sekunder före tysken Benedikt Doll efter en bom i det stående skyttet.

Problem med snöluckan

Jesper Nelin lämnade över till Martin Ponsiluoma som tvåa, tio sekunder efter norrmannen Sturla Holm Lægreid.

Detta efter att ha skjutit en bom i liggande och en i stående skyttet, men klarat att få ner dem med varsitt extraskott.

Han hade lite problem med snöluckan på vapnet.

– Luckan strulade i bägge skjutningarna. Den satt fast, och det är jag inte van vid så det blev ett litet extra moment. Men det gick bra ändå, säger Nelin till SVT.

Nelin hade den bästa åktiden av alla på den första sträckan.

– Det kändes bra i åkningen och vi har jättebra skidor i dag, säger han.

"Lite besviken"

Martin Ponsiluoma sköt två bom i första skyttet och en bom i det andra och fick använda fyra extraskott. Men även han var snabb i spåret, bäst av alla på andrasträckan och bytte även han som tvåa, efter Norges Filip Fjeld Andersen.

– Jag är lite besviken att jag hade två plus två bom i skyttet men åkmässigt kändes det riktigt bra och jag kunde komma kapp. Jag hade grymma skidor, så vallarna ska ha en stor eloge, säger Ponsiluoma till SVT.

Peppe Femling gjorde en stark tredjesträcka med bara en bom, i liggande skyttet, och han kunde skicka ut Sebastian Samuelsson på sistasträckan som trea, 1.06,9 efter Johannes Thingnes Bø, Norge, men bara sex tiondelar efter tysken Roman Rees.

Jaktstart väntar för Nykvist

Värmlänningarna Oskar Brandt och Emil Nykvist finns i den svenska herrtruppen i Hochfilzen, men ingen av dem tog alltså plats i stafettlaget. Nykvist är kvalificerad för morgondagens jaktstart.

Artikeltaggar

Emil NykvistHochfilzenMartin PonsiluomaOskar BrandtPeppe FemlingSebastian SamuelssonSkidskytteVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.