Mitell och Edin är Årets värmlänningar: ”Kul att vi kan dela framgångarna”

Publicerad:
Tomas Mitell och Niklas Edin fick i samband med FBK:s match mot Frölunda ta emot utmärkelsen Årets värmlänning 2022. Priset delades ut av Björn Sandborgh, Katarina Leoson och Anders Hemmingsson. Foto: Tommy Pedersen

Niklas Edin och Tomas Mitell ledde sina lag till stordåd vilket resulterade i OS-guld och SM-guld. För sina goda ledaregenskaper får supercoacherna dela på utmärkelsen Årets värmlänning 2022.

Nej, ingen av herrarna är infödd värmlänning.

FBK-tränaren Tomas Mitell växte upp i Mariestad, men trivs alldeles utmärkt i sitt nya hemlän.

– Ja, superbra. Värmlänningarna är väldigt positiva människor måste jag säga. Jag har varit runt mycket, värmlänningar är gemytliga, vänliga och positiva. Det är trivsamt. Alla är väldigt hjälpsamma och vänliga, det sticker ut. När man kommer som hyfsat nyinflyttad uppskattar man det välkomnandet.

Curling-kungen Niklas Edin växte upp i Sidensjö utanför Örnsköldsvik i Ångermanland. 2007 flyttade han till Karlstad som sedan dess är hans bas.

– Nu har jag bott här nästan lika länge och större delen av mitt vuxna liv, så jag känner mig både som värmlänning och ö-viking.

För evigt värmlänningar

Nu är för evigt Mitell och Edin Årets värmlänningar 2022. Juryn la i beslutet stor vikt vid de båda ledarnas goda ledaregenskaper som skapat glädje för många fans, i Värmland och runt om i världen.

– Det känns stort, och någonting jag är glad och stolt över. Men det är många bakom kulisserna. Staben och hela organisationen steppade upp. Jag är långt ifrån ensam, även om jag får stå i rampljuset nu, säger Tomas Mitell.

Niklas Edin håller med:

– Superkul. Det här blir ett väldigt fint kvitto på att vi inte bara gjort det här för oss själva, utan också hela Värmland och Karlstad. Väldigt kul att vi kan dela framgångarna med många fler.

Tomas Mitell och Niklas Edin tar emot utmärkelsen i samband med FBK:s match mot Frölunda lördag kväll.

Här läser du längre intervjuer med de båda vinnarna:

Mitell om avgörande stödet under guldresan: ”Hela Värmland slöt upp bakom oss”Prioriterat bort familjeliv för att bli bäst: ”Curlingen såpass viktig”

Årets värmlänning delas ut av Wermländska sällskapet, Nya Wermlands-Tidningen och Ahlmarks.

Artikeltaggar

AhlmarksFärjestad BK HerrFrölunda HCKarlstadMariestadNiklas EdinSportTidningarTomas MitellUtmärkelserVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare