Hoppa till huvudinnehållet

Villastaden Kristinehamn vann borta mot Degerfors

Publicerad:
Degerfors IBK förlorade mot Villastaden Kristinehamns IF IBF
Degerfors IBK förlorade mot Villastaden Kristinehamns IF IBF

Det blev en uddamålsseger för Villastaden Kristinehamn i matchen mot Degerfors i division 5 Värmland östra herr i innebandy på fredagen. Laget vann med 9-8 borta i Stora Vallahallen.

– Otroligt bitter förlust ikväll, vi leder flera gånger i matchen men vi klara inte riktigt att stänga matchen. Sedan så är motståndare väldigt effektiva och och straffar oss hårt när vi gör individuella misstag. Men vi är fortsatt med i kampen om en kvalplats till Div 4. Nu har vi nästa helg Hertzöga som vi har revensch och kräva på, kommenterade Degerfors tränare Peter Persson efter matchen.

Villastaden Kristinehamns spelare Mattias Pontén om matchen:

– I denna match fick vi visa prov på lagmoral då vi var i målmässiga underlägen hela matchen. Enda gången vi var i ledning var när vi gjorde vårt 9-8 mål. En härlig krigarinsats från samtliga spelare där alla bidrog. Extra plus till mäklaren Christoffer Rubin som gjorde säsongens första match och bidrog med sin rivighet och tuffhet, han fick även kröna insatsen med två mål. Mattias Berglund i vår målbur ska också ha en extra eloge för en finfin insats.

Degerfors har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Villastaden Kristinehamn har tre vinster och två förluster. Det här var Degerfors andra uddamålsförlust den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att Degerfors ligger på femte plats medan Villastaden Kristinehamn har tredjeplatsen.

I nästa match, söndag 18 december, har Degerfors Hertzöga U borta i Hultsbergshallen 11.00, medan Villastaden Kristinehamn spelar hemma mot Örnen U 19.00.

Artikeltaggar

Degerfors IBKDivision 5 Värmland östraInnebandyStora vallahallenVillastaden Kristinehamns IF IBF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.