Hoppa till huvudinnehållet

Stor framgång för värmlänningen – klarade cutten för första gången

Publicerad:
27-årige Tobias Edén från Karlstad GK. Arkivbild.
27-årige Tobias Edén från Karlstad GK. Arkivbild. Foto: Privat

Tobias Edén klarade cutten på DP World Tour i Sydafrika efter en andra runda på två slag över par och en totalscore på –2.

Kanonstart för Tobias Edén i Sydafrika

8-11 december spelar DP World Tour, tidigare Europatouren, tävling i Sydafrika och Tobias Edén från Karlstad GK fick en fin start med fyra under par genom 68 slag på torsdagens första runda.

Efter fredagsronden är det nu klart att Edén klarade cutten, och det för första gången på DP World Tour. Tobias Edén gick den andra rundan på två över par och med sammanlagt –2 får han alltså spelare vidare eftersom kvalgränsen drogs efter –1.

På de sista nio hålen på andra ronden gjorde Edén tre raka bogeys. Men värmlänningen avslutade sedan med fyra raka par och kan se fram emot ytterligare 36 hål i Sydafrika.

– Otroligt skönt. Det blev mer spännande än vad det såg ut från början, säger Tobias Edén om den fixade cutten.

Var det lite nerver på de sista nio hålen?

– Jo, det var det såklart. Det var något jag aldrig hade gjort innan, att klara cutten på DP World Tour. Både i går och i dag höll jag nerverna i bra schack fram till att jag i dag började göra lite bogeys. Det är det man märker på den här touren, att det aldrig finns några andrum för att göra misstag för då kostar det slag direkt.

– Man måste verkligen spela hela vägen in i mål och om det kommer misstag gäller det att bara kunna ta det och att fortsätta göra samma sak nästa slag. Det är så jädra viktigt. Så det var skönt att knyta ihop säcken till slut ändå.

”Tålamod”

För Edén väntar nu alltså ytterligare två rundor.

– Det gäller att fortsätta ha tålamod och vänta på att chanserna kommer. Men jag tror att jag kan spela med axlarna lite mer nere under helgen. Ett delmål med cutten är nu överstökat och när jag slår ut i morgon är det något jag aldrig har gjort tidigare, att spela helg på en DP World Tour. Det gäller att bara vara ödmjuk.

Endast två svenskar klarade cutten och den andra var Jens Fahrbring med –2. Scott Jamieson från Skottland leder tävlingen på –13.

Artikeltaggar

EuropatourenGolfKarlstad GKSydafrikaTobias Edén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.