Hoppa till huvudinnehållet

Kristinehamn slog Nora på bortaplan

Publicerad:
Nora HC förlorade mot Kristinehamns HT
Nora HC förlorade mot Kristinehamns HT

Kristinehamn vann mötet i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro på bortaplan mot Nora, med 8-4 (2-2, 3-0, 3-2).

Kristinehamns tränare Henrik Johansson om matchen:

– Detta var en viktig match för oss efter Sunne borta som var en dålig prestation. Nu gällde det att komma tillbaka i spelet och framförallt plocka viktiga poäng till tabellen. Vi underpresterar i första perioden och är inte alls på tå. Säger till oss själva i paus att vi får ta omtag och börja göra rätt på isen, framförallt gällande inställningen. Resten av matchen blir till det bättre och vi går ifrån målmässigt. Skönt att plocka med poängen hem, lite oroande bara att vi släpper tre i boxplay, där vi brukar vara bra. Nu återstår Viking hemma innan juluppehåll, vi siktar på att avsluta med seger.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var Kristinehamn starkast och gick från 2-3 till 2-5 genom mål av Felix Arnqvist och Jakob Rocznik Nyberg. Kristinehamn hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.12 genom Linus Callenvik, och gick upp till 2-7 innan Nora kom tillbaka och reducerade till 4-7.

Innan matchen var över hade Kristinehamn gjort 4-8.

Nora har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Kristinehamn har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att Nora ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Kristinehamn på andra plats.

Nora tar sig an Örnen i nästa match hemma fredag 16 december 19.30. Kristinehamn möter samma dag 19.00 Viking hemma.

Artikeltaggar

HockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKristinehamns HTNEH HallenNora HC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.