Hoppa till huvudinnehållet

Edebäck vände underläge till seger

Publicerad:
Edebäck IBF vann mot Åmåls IBK
Edebäck IBF vann mot Åmåls IBK

Edebäck hade problem och låg under med 1-3 efter två perioder i matchen i division 2 Värmland herr i innebandy mot Åmål i Ekshärads Sporthall. Men laget vände underläge till seger, till slut blev det 7-6 (1-3, 2-1, 4-2) för hemmalaget Edebäck.

– Ja, idag var de inte snyggt! Men likväl tre poäng. Vi startade matchen helt, för att använda en term som inte hör hemma i denna sporten, offside. Det straffade oss hänsynslöst i två perioder och det såg stundvis roligt jobbigt ut. Dock gjorde vi en heroisk tredje period och visade vilken jäkla moral vi har i laget när vi knöt näven och vände matchen på bara några minuter och bärgade andra raka. Skönt, kommenterade Edebäcks tränare Alexander Forsdal efter matchen.

Åmåls tränare Emil Gustafsson tyckte till om matchen:

– Första returmötet för i år. Sist vi mötte de hemma i höstas så gjorde vi många misstag och spela i fel zoner. Nu med mer träningar och matcher tillsammans så känns det bättre och bättre. Vi saknar lite spelare på grund av jobb och skador men åker upp med bra känsla. Vi testar att göra om lite i kedjorna för att försöka få ut mer av alla spelare. 1-3 i första, 3-4 andra, 7-6 sista. Vi gör det riktigt bra första två perioderna där vi plockar bort deras uppspel och täcker deras skott. Tyvärr i tredje perioden så åker vi på en utvisning som de gör mål på och sedan även ett skott som går i stolpen och på målvakt och in. Vi ger oss inte fast vi ligger under och gör ett mål med några sekunder kvar. Tyvärr räcker det inte och jag tycker vi absolut är värda tre poäng idag. Killarna kämpar och sliter hela matchen trots förlusten så har vi fortsatt bra laganda i laget. Det tar vi med oss, tre poäng måste komma snart varit många uddamålsförlusten nu. Vi är där men vi kan bättre.

I första perioden var det Åmål som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Edebäck hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Edebäck gjorde dock fyra raka mål och gick från underläge 3-5 till ledning med 7-5.

Åmål reducerade dock till 7-6 genom Emil Gustavsson när bara en minut återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Andreas Jonsson gjorde två mål för Åmål och totalt tre poäng. Edebäcks Robin Jansson stod för tre poäng, varav ett mål.

Edebäck har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Åmål har fem förluster. Det här var Edebäcks tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Åmåls fjärde uddamålsförlust.

Edebäck stannar därmed på sjätte plats, och Åmål sist, på tionde plats, i tabellen.

I nästa match möter Edebäck Hertzöga borta och Åmål möter Hultsberg hemma. Båda matcherna spelas fredag 16 december 19.30.

Artikeltaggar

Åmåls IBKDivision 2 VärmlandEdebäck IBFEkshärads SporthallInnebandy

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.