Hoppa till huvudinnehållet

Andreas Anderberg gjorde två mål när Kungsör vann

Publicerad:
Kungsörs IK vann mot Säffle HC
Kungsörs IK vann mot Säffle HC

Det blev Kungsör som vann matchen hemma mot Säffle i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro på fredagen. 5-3 (1-1, 2-0, 2-2) slutade matchen.

– Vi vinner en halvgrinig match och det är ingen vacker seger men det är tre poäng och det enda som räknas. Skönt att gå på spelledigt med en vinst i bagaget, tyckte Kungsörs tränare Håkan Haglind, efter matchen.

Säffles tränare Fredrik Olsson:

– Vi tar ledningen med 0-1, Kungsör lyckas sedan att få in några mål och drar ifrån till 4-1. Vi reducerar till både 4-2 och 4-3. Tar ut målvakten för en kvittering men tyvärr så gör Kungsör mål, 5-3, och vinner matchen. Vi gör en jättebra match men tyvärr så fokuserar vi ibland för mycket på domaren och drar på oss för många onödiga utvisningar. 5 mot 5 är vi minst lika bra.

Första perioden var jämn. Säffle inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Philip Gunnman efter 3.03, men Kungsör kvitterade genom Andreas Anderberg efter 16.03. Kungsör startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Felix Puustinen och Johannes Jansson. Kungsör ökade ledningen till 4-1 genom Robert Eriksson efter 4.26 i tredje perioden.

Säffle reducerade dock till både 4-2 och 4-3 genom Christoffer Engberg och Hugo Andersson, det sista med 01.20 kvar att spela.

Kungsör kunde dock avgöra till 5-3 med 17 sekunder kvar av matchen genom Andreas Anderberg.

Kungsör har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Säffle har två vinster och tre förluster.

Det här betyder att Kungsör är i fortsatt serieledning, med 24 poäng efter tolv matcher, och Säffle sist, på sjätte plats med sju poäng.

Fredag 6 januari 19.30 spelar Kungsör borta mot Filipstad. Säffle möter Charlottenberg borta i Gränshallen fredag 16 december 19.30.

Artikeltaggar

Elite Sängar ArenaHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKungsörs IKSäffle HC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.