Hoppa till huvudinnehållet

SD och KD hoppar av styret i Storfors – efter historiska maktskiftet

Publicerad:
Så här såg det ut för några veckor sedan.
Så här såg det ut för några veckor sedan. Foto: Helena Lundberg

Efter det historiska maktskiftet i Storfors – där Socialdemokraterna tappade makten efter 50 år – har SD och KD nu lämnat förhandlingarna med Moderaterna.

Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna lämnar förhandlingarna om den politiska koalition som skulle styra Storfors kommun, enligt ett pressmeddelande som skickades ut av Sverigedemokraterna sent på onsdagskvällen.

Socialdemokraterna tappade makten efter 50 år. Till att börja med såg det ut som att Moderaterna skulle styra tillsammans med Sverigedemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna. En koalition som tillsammans skulle bilda en stabil majoritet.

Nyligen meddelade Centerpartiet att de ingått i en valteknisk samverkan med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Nu lämnar även SD och KD.

Efter tre månaders förhandling har partierna inte nått en överenskommelse, enligt dem.

I pressmeddelandet står att det har pågått förhandlingar mellan partierna men aldrig upprättats något skriftligt avtal.

SD och KD kommer att inta en fri vågmästarroll i Storfors, meddelar de.

Politiska kaoset – S redo att styra: ”Skulle tippa på att det blir diskussioner”Centerns kovändning – efter historiska maktskiftet: ”Vi vill inte gå med”

Artikeltaggar

CenterpartietKristdemokraternaModeraternaPolitikPolitiska system och ideologierPressmeddelandeSocialdemokraternaStorforsSverigedemokraterna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.