Hoppa till huvudinnehållet

Vuxenutbildningen hamnar på ny avdelning – ska främja kompetensförsörjning

Publicerad:
Vuxenutbildning får nu en gemensam chef, Steve Norman, nuvarande rektor.
Vuxenutbildning får nu en gemensam chef, Steve Norman, nuvarande rektor. Foto: Karlstads kommun

Vid årsskiftet startar en ny avdelning för vuxenutbildningen i Karlstads kommun. Syftet är att främja kompetensförsörjningen i Värmland.

Tidigare har vuxenutbildningen tillhört gymnasieförvaltningen. I januari 2023 sker en omorganisering och vuxenutbildningen får en egen avdelning.

– Omorganiseringen syftar till att främja kompetensförsörjningen i Värmland genom en enad avdelning för vuxenutbildning. Den nya avdelningen kan nu ta en tydlig roll i tillväxtarbetet och kompetensutvecklingen inom såväl Karlstads kommun som i det regionala samarbetet, skriver Johan Kullander, skoldirektör på gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

En utredning har visat att vuxenutbildningen behöver en tydligare lednings- och styrningskedja för att fungera på ett mer sammanhållet sätt.

Vuxenutbildning får nu en gemensam chef, Steve Norman, nuvarande rektor.

– Steve är idag en del av vår organisation som rektor och har under flera år lett arbetet vid vuxenutbildningens stab med gott resultat. Det bådar för ett framgångsrikt arbete med att ta ett större helhetsgrepp över området för vuxenutbildning, skriver Johan Kullander, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

GymnasieskolanJohan KullanderKarlstads kommunSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.