Hoppa till huvudinnehållet

Stark seger för Örnen i toppmatchen mot Kungsör

Publicerad:
HC Örnen vann mot Kungsörs IK
HC Örnen vann mot Kungsörs IK

Det var två topplag som möttes i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro på onsdagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Örnen, som besegrade Kungsör med 2-1.

Kungsörs tränare Håkan Haglind tyckte så här om matchen:

– Vi gör en bra första period och borde haft ledningen med kanske 3-4 puckar. I andra perioden så jämnar Örnen ut spelet och båda lagen byter chanser och tycker nog att matchbilden speglar lite i tredje perioden också. Vi vinner skotten men sätter inte frilägena och de måste sitta i jämna matcher. Det var två bra målvakter som höll siffrorna nere. Vi förlorar sedan i sudden när de hittar nätet i powerplay, så lite surt är det med bara en poäng.

Örnen har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Kungsör har en vinst och fyra förluster. Det här var Örnens andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kungsörs tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Örnen nu ligger på andra plats. Kungsör leder fortfarande serien. Sex poäng skiljer lagen åt.

På fredag 9 december 19.30 spelar Örnen hemma mot Viking, och Kungsör hemma mot Säffle.

Artikeltaggar

HC ÖrnenHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKungsörs IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.