Hoppa till huvudinnehållet

Trots mardrömmen på studentresan till Ayia Napa – ingen ersättning för Oscar, 19

Publicerad:
Oscar Bugarski och kompisarna blev strandade på Gardermoens flygplats i våras när de skulle ut på sitt livs äventyr.
Oscar Bugarski och kompisarna blev strandade på Gardermoens flygplats i våras när de skulle ut på sitt livs äventyr. Foto: Privat

Studentresan till Ayia Napa började mardrömslikt.

Oscar Bugarski, 19, och kompisarna blev strandade på Gardermoens flygplats i över två dygn.

Men det blir inga pengar tillbaka – bestämmer Allmänna reklamationsnämnden.

– Det förstörde lite av ens livs äventyr, säger Oscar Bugarski.

Det var i våras som en stor del av Karlstads ungdomar stack till Cypern för den klassiska studentresan.

Även Oscar Bugarski och hans kompisar var på väg. Men blev strandade – något som NWT tidigare skrivit om.

Studenternas mardröm på Gardermoen – tvingades vänta över två dygnMardrömsstart på studentresan – Oscar och kompisarna fast på Gardermoen

I över två dygn satt kompisgänget fast på Gardermoen innan de kom iväg.

Oscar Bugarski har anmält mardrömsstarten till ARN, Allmänna reklamationsnämnden, och krävt pengarna tillbaka från resebolaget Nordic Invasion.

”Det fanns inget vatten och ingen fungerande toalett på hotellet under två dygn. Det var usel service och bemötande mot ungdomar som var på väg mot sitt livs äventyr. Syftet med resan spolierades”, står det i anmälan.

Nu har ARN kommit med besked. Det blir inga pengar tillbaka för resan. Kravet avslås för att klagomålet kommer försent samt att resebolaget redan kompenserat med att förlänga utlandsvistelsen.

– Det är tråkigt så klart. Jag trodde vi skulle få någonting i alla fall, säger Oscar Bugarski.

– Det förstörde lite av ens livs äventyr. Alla andra hade ju åkt hem sen när vi kom fram, men vi hade roligt ändå och gjorde det bästa av situationen, säger Oscar Bugarski och tillägger att nu är det bara att gå vidare med livet.

Några som i alla fall kom i väg på resan var NWT själva – här är en recap på vad ni andra missade första kvällarna i Ayia Napa:

BILDEXTRA: Första utekvällen i Ayia NapaBILDEXTRA: Häng med under andra dagen i Ayia NapaAllt om värmländska studenternas resa till festmeckat Ayia Napa

Artikeltaggar

Ayia NapaFlygplatserKarlstadMänskligtOslo flygplatsResorStudenten 2022StudenterStudentliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.