Hoppa till huvudinnehållet

Ejdsell på landslagsuppdrag – missar hemmamötet med Luleå

Publicerad:
Victor Ejdsell får chansen i Tre Kronor.
Victor Ejdsell får chansen i Tre Kronor. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Tre Kronors trupp till Swiss Ice Hockey Games är presenterad.

I den ingår fyra värmlänningar: Victor Ejdsell, Jacob de la Rose, Magnus Nygren och Henrik Tömmernes.

Turneringen spelas i Fribourg, Schweiz, 15-18 december och det innebär – ur Färjestad ögon sett – att Victor Ejdsell missar hemmamötet med Luleå.

På förbundets hemsida säger förbundskaptenen Sam Hallam såhär om uttagningen:

– En trupp byggd på många av våra spelare i schweiziska National League. Vi har fått till en bra balans mellan offensivt skickliga spelare och spelare som gör jobbet i försvar och box play. Vi har lite mer tyngd och storlek jämfört med senast i Karjala.

Ingen Murén

Noterbart är också att Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg presenterat truppen till Women Euro Hockey Tour.

Och i den ingick inte FBK-stjärnan Emma Murén.

Enda värmländska representanten under femnationsturneringen i Ängelholm/Schweiz blir därmed Olivia Carlsson, Modo.

– Fantastiskt kul att spela på hemmaplan, vi hoppas på stort stöd från läktarna. Glädjande många spelmässiga ljusglimtar i Finland senast, både i puckansvar och återtagande. Vi behöver många tuffa matcher utanför mästerskapen för erfarenheten att bygga hela prestationer. Fler spelare från Nordamerika i denna trupp, några nygamla och två debutanter, säger förbundskapten Ulf Lundberg till sajten.

Turneringen pågår 13-17 december.

Tre Kronor

Målvakter: Anders Lindbäck, Brynäs, Marcus Högberg, Linköping.

Backar: Klas Dahlbeck, Davos, Oscar Fantenberg, Linköping, Henrik Tömmernes, Genève-Servette, Christian Djoos, Zug, Magnus Nygren, Davos, Viktor Lööv, Biel-Bienne, Calle Andersson, Lugano, Tim Heed, Ambrì-Piotta.

Forwards: Emil Pettersson, Timrå, Marcus Sörensen, Fribourg-Gottéron, Lucas Wallmark, ZSC Lions, Oscar Lindberg, Bern, Martin Lundberg, Växjö, Emil Heineman, Leksand, Oscar Eklind, Brynäs, Viktor Ejdsell, Färjestad, Victor Rask, Fribourg-Gottéron, Leon Bristedt, Davos, Dennis Rasmussen, Davos, Jesper Olofsson, Biel-Bienne, Jacob de la Rose, Fribourg-Gottéron, Robin Kovacs, Lausanne.

Damkronorna

Målvakter: Emma Söderberg, University of Minnesota-Duluth, Tindra Holm, Long Island University.

Backar: Nathalie Lidman, Leksand, Anna Kjellbin, Luleå, Linnéa Andersson, Modo, Annie Silén, Leksand, Josefine Holmgren, Djurgården, Emma Forsgren, SDE, Maja Nylén-Persson, Brynäs.

Forwards: Josefin Bouveng, University of Minnesota, Thea Johansson, Mercyhurst University, Lisa Johansson, Luleå, Jenny Antonsson, Brynäs, Sara Hjalmarsson, Providence College, Fanny Rask, Djurgården, Lova Blom, do, Hanna Thuvik, Brynäs, Julia Östlund, Djurgården, Felizia Wikner-Zienkiewicz, Brynäs, Lina Ljungblom, Modo, Hanna Olsson, Frölunda, Oliva Carlsson, Modo.

Artikeltaggar

DamkronornaFärjestad BK HerrHenrik TömmernesIshockeyJacob de la RoseMagnus NygrenSportTre KronorTurneringarUlf LundbergVictor Ejdsell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.