Bekräftat: Slutenvårdschefen Mikael Bergenheim lämnar sitt jobb

Publicerad:
Mikael Bergenheim. Foto: Tommy Pedersen

Mikael Bergenheim slutar som chef för slutenvården i Region Värmland.

Det kan NWT nu berätta.

– Jag har på egen begäran beslutat att sluta, säger han.

Beslutet att sluta som slutenvårdschef meddelande han sin chef, hälso- och sjukvårdsdirektören, Lena Gjevert för flera veckor sedan.

– Jag har haft möte med min chef och förklarat mina skäl för henne, och det vill jag att det ska stanna mellan oss.

Det var för cirka två år sedan som Mikael Bergenheim hoppade på uppdraget som chef för slutenvården i Region Värmland efter att Petra Svedberg lämnat för jobbet som kommunchef i Sunne.

Innan dess var han särskild sjukvårdsledare och kirurg på CSK. Och det är det sistnämnda han ska återvända till.

– Jag känner att jag just nu kan göra allra största nytta genom att jobba som doktor. Vi har brist på personal överallt och jag kan göra störst nytta för den värmländska patienten genom att jobba som kirurg.

Det har inte varit en lätt tid för Mikael Bergenheim som chef med en pandemi som satt upp och ner på allt samtidigt som det stormat kring bland annat kvinnosjukvården och personalbristen på CSK.

Förra veckan kom till exempel Ivo med skarp kritik mot CSK på grund av vårdplatsbristen.

– Det här är ett beslut som vuxit fram och under lång tid. Sedan jag vill inte säga mer om mina motiv, det står mellan mig och min chef.

Mikael Bergenheim vill summera sin tid vid toppen som positiv.

– Det har varit en fantastisk tid. Det har varit det mest stimulerande och utmanande jobbet jag någonsin haft.

– Jag är otroligt stolt över vad vi inom område slutenvård åstadkommit tillsammans, dels under pandemin, dels med de utmaningarna vi har med vårdplatser och bemanning och hur vi hanterat det. Jag känner mig väldigt stolt.

Det är inte bestämt exakt än när Mikael Bergenheim lämnar jobbet, men ”någon gång i början på nästa år” är troligt, enligt honom.

Artikeltaggar

BemanningCentralsjukhuset i KarlstadIvoKritikLena GjevertMikael BergenheimPandemiPersonalbristRegion VärmlandSunneVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare