Hoppa till huvudinnehållet

Unga stjärnskotten mest hyllade – här är galans alla vinnare

Publicerad:
Ett gäng med värmländska orienteringsungdomar lät sig inspireras av Anneli Östberg, förbundskapten för världens bästa orienteringslandslag.
Ett gäng med värmländska orienteringsungdomar lät sig inspireras av Anneli Östberg, förbundskapten för världens bästa orienteringslandslag. Foto: Olov Öström

Det frossades i utmärkelser när Värmlands orienteringsförbund hade sin orienteringsgala och inspirationsträff under helgen på Hammarö.

De två mest hyllade var Rasmus Pettersson och Izabella Ljungberg, som vardera fick ta emot tre utmärkelser.

För 15-årig Izabella Ljungberg från OK Tyr har året överträffat alla förväntningar. Hon vann USM-sprinten, O-ringen samt ungdomsstafetten i samband med O-ringen tillsammans med klubbkompisarna i OK Tyr.

Rasmus Pettersson, OK Djerf och Izabella Ljungberg, OK Tyr, belönades rejält under Värmlands orienteringsgala. Här flankerar de Anneli Östberg, förbundskaptenen, som höll ett uppskattat föredrag.
Rasmus Pettersson, OK Djerf och Izabella Ljungberg, OK Tyr, belönades rejält under Värmlands orienteringsgala. Här flankerar de Anneli Östberg, förbundskaptenen, som höll ett uppskattat föredrag. Foto: Olov Öström

För detta hyllades hon tre gånger om på ol-galan. Hon fick pris för bästa USM-placering, Frykenstipendiet samt för att ha erövrat mästerskapsmedalj.

Rasmus Pettersson från OK Djerf ville inte vara sämre han. Rasmus fick Skogskarlarnas mästarstipendium, hyllades för silvermedaljen på SM medeldistans samt belönades som bästa värmländska junior under året.

Magnus Nordström hyllades som årets ledare i Värmland.
Magnus Nordström hyllades som årets ledare i Värmland. Foto: Olov Öström

Rasmus och Izabella var bland de 100-talet aktiva och ledare som under denna heldag i orienteringens tecken bland annat lyssnade på ett föredrag av Anneli Östberg, förbundskapten för orienteringslandslaget.

– Riktigt inspirerande att höra henne, tycker Rasmus. Dit, till detta landslag, vill också jag ta mig.

Anneli Östberg från Borlänge är tillsammans med Kalle Dahlin från Leksand förbundskaptener för ett av Sveriges absolut framgångsrikaste landslag och det i år överlägset bästa orienteringslandslaget i världen.

En av de viktigaste orsakerna till att man nått den positionen beskriver Anneli Östberg så här:

– Vi verkar i en extremt individuell idrott, men vi arbetar jättemycket för att skapa ett lag, att vi alla hjälps åt för att nå framgång.

Rasmus Pettersson kammande hem inte mindre än tre utmärkelser under orienterarnas orienteringsgala på Hammarö. Till nästa år blir det framgångsrike juniorer senior och hoppas på sikt kunna slå sig in i Anneli Östbergs framgångsrika landslag.
Rasmus Pettersson kammande hem inte mindre än tre utmärkelser under orienterarnas orienteringsgala på Hammarö. Till nästa år blir det framgångsrike juniorer senior och hoppas på sikt kunna slå sig in i Anneli Östbergs framgångsrika landslag. Foto: Olov Öström

Bland de många utmärkelserna som delades ut under ol-galan kan nämnas:

Årets ledare: Magnus Nordström, Kils OK och Värmlands OF.

Årets klubb: OK Mangen, Edane.

Årets ungdomsledare: Johanna och Michael Forslund, Kristinehamns OK.

Årets arrangemang: Lången och Korten, OK Tyr.

Agnes, 16, avbröt tävlingen – hjälpte sjuk bärplockare

Ett speciellt pris från Värmlands OF fick 15-åriga Agnes Alexandersson från Kristinehamns OK som i samband med Klarälvskavlen avbröt sin tävling för att hjälpa en sjuk bärplockare.

Här kan du hitta listan med samtliga vinnare.

Artikeltaggar

Kils OKKristinehamns OKO-ringenOK DjerfOK TyrOrienteringRasmus Pettersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.