Hoppa till huvudinnehållet

Rattfyllerist sprang från polisen – skola på Hammarö vandaliserad

Publicerad:
Foto: Sören Turesson

Polisen i Värmland har haft mycket att göra under natten. På Hammarö blev en skola vandaliserad efter midnatt.

Det var vid 00.40-tiden som polisen larmades till skolan på Lövnäs på Hammarö. Flera fönsterrutor blev krossade och ett flertal möbler kastades också ut. Polispatrullen upprättade en anmälan om skadegörelse och en om olaga intrång.

– Det var ett larm som gick, så vi larmades dit av Securitas. Vi har inte fått några vittnesuppgifter, säger Gabriel Henning, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

Gabriel Henning
Gabriel Henning

Det finns inga misstänkta i ärendet.

Strax innan midnatt fick polisen jaga rätt på en rattfyllerist i Kils kommun. När patrullen försökte få stopp på fordonet tog mannen till flykten.

Husvagnsekipage åkte av väg 26 – saknade vinterdäck

– De var på väg till ett annat ärende när de såg den här bilen som sladdade runt och inte körde korrekt. Patrullen bestämde sig för att kontrollera fordonet, men föraren försökte då först köra därifrån och sedan också springa, säger Gabriel Henning.

Efter ett kortare förföljande fick polisen stopp på mannen. Han misstänks nu för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

I Arvika misstänks en man i 35-årsåldern för hot mot tjänsteman. Detta skedde i samband med att han avvisades från en nattklubb i centrala Arvika.

– Vad hotet ska ha bestått av framgår inte. Mannen greps inte.

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusGabriel HenningHammaröKilRattfylleriSecuritasSkadegörelseVårdslöshet i trafikVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.