Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen: ”Klubben pausar verksamheten på obestämd tid”

Publicerad:
Backen Marcus Rhodin från Karlskoga är inne på sin femte säsong i Kiruna AIF.
Backen Marcus Rhodin från Karlskoga är inne på sin femte säsong i Kiruna AIF. Foto: Privat

Karlskogingen Marcus Rhodin spelar i Kiruna AIF som efter matchen 11 december pausar verksamheten på obestämd tid.

– Extremt tråkigt att det blev som det blev, säger den 28-årige backen som även berättar hur Börje Salmings bortgång påverkat klubben och staden.

Marcus Rhodin har BIK Karlskoga som moderklubb och nu gör han sin femte raka säsong i Kiruna AIF. Men den här säsongen är verkligen ingen vanlig säsong för föreningen.

Kiruna AIF spelar enligt plan klart de sista omgångarna i hockeyettan norra. Men sedan, efter den sista matchen 11 december, gör ekonomiska problem att säsongen 2022-23 är slut för AIF.

– Ja, klubben pausar verksamheten på obestämd tid, säger backen Marcus Rhodin och fortsätter:

– Det är tråkigt men det är inte så mycket att göra åt saken just nu tyvärr. Extremt tråkigt att det blev som det blev.

– Kiruna AIF som förening har fler sporter, exempelvis tyngdlyftning, så själva föreningen AIF finns kvar, men just själva hockeydelen pausas nu snart.

Vad händer för dig med den här säsongen?

– Som det ser ut just nu så gäller det att hitta ett nytt lag till efter jul. Jag har väl lite på gång men det är inget som är helt klart ännu. Det är lite mycket just nu med saker att lösa och man har ju lägenhet och jobb som det gäller att hitta nytt (om det ska bli flytt för spel någon annanstans).

Rhodin har alltså nästan fem säsonger hos Kiruna AIF vilket gett honom familjekänslor för föreningen.

– Ja, helt klart. Jag trivs riktigt bra här, för annars hade jag inte gjort mitt femte år nu. Jag har trivts riktigt bra under åren här uppe vilket gör det extra tråkigt att det nu blir som det blir när man hittat så pass rätt i övrigt.

Börje Salming hyllades och prisades under Tidernas Hockeygala den 17 november.
Börje Salming hyllades och prisades under Tidernas Hockeygala den 17 november. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

”En stor ikon”

Den senaste tiden har såklart varit omtumlande för Kiruna AIF. Den 24 november avled legendaren Börje Salming i sviterna av sjukdomen ALS och Börjes moderklubb är Kiruna AIF.

– Han är en stor ikon både i svensk hockey och i Kiruna AIF. Beskedet känns otroligt tråkigt och det har märkts att det har berört folk, berättar Marcus Rhodin:

– Folk pratar om det ganska mycket. Om hur mycket Börje har betytt och att det är sorgligt. Så det har berört staden, helt klart. Staden har även döpt om den gatan han bodde på i Kiruna (till Börje Salmings gata) och jag tror även att det är mer på gång med nya centrumtorget. Det visar ganska mycket på hur mycket han har betytt för Kiruna som stad också.

I december 2016 hyllades Börje Salming av moderklubben Kiruna AIF i Matojärvi ishall.
I december 2016 hyllades Börje Salming av moderklubben Kiruna AIF i Matojärvi ishall. Foto: Fredric Alm/TT

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBörje SalmingHockeyettanIshockeyKiruna AIFMarcus Rhodin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.